To je to što me zanima!

Bolnica o pacijentici kojoj nisu rekli da ima rak: 'Javila se specijalistu nakon šest mjeseci'

U priopćenju KBC Sestre milosrdnice navode da inspekcija Ministarstva utvrđuje što se točno dogodilo u slučaju pacijentice Line Budak, ali i tvrde da se ona javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci
Vidi originalni članak

Zagrepčanka Lina Budak u razgovoru za Index tvrdila je kako joj je Klinika za tumore sedam mjeseci uskratila uvid u nalaz koji je ukazivao na malginu bolest te da je sve preglede promptno obavila, ali i da je nisu nazvali kad je nalaz bio gotov. Operaciju je obavila u Njemačkoj, a sada čeka kemoterapiju.

O cijelom slučaju u petak su se oglasili iz KBC Sestre milosrdnice te navode u priopćenju da je pacijentica Lina Budak upućena po obavljenim pregledima u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja što je ona učinila tek za šest mjeseci. 

PROPUST U LIJEČENJU Zagrepčanki liječnici čak sedam mjeseci nisu rekli da ima rak

O njenim pritužbama koje je iznijela u razgovoru za Index sve činjenice utvrđuje inspekcija ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC Sestre milosrdnice, navode iz bolnice.

- Pacijentica Lina Budak obratila se krajem studenog prošle godine ravnateljstvu KBC-a Sestre milosrdnice s pritužbama vezano uz preglede u Klinici za tumore. U našem pisanom odgovoru od 12. prosinca 2022. obavijestili smo je da će, ukoliko odluči nastaviti liječenje u našoj klinici, biti poduzeto sve kako bi liječenje bilo što učinkovitije - kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Davor Vagić u priopćenju bolnice.

Dodaje da je pacijentica po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze, te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka. 

Pacijentica Lina Budak na pregled se javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci, navodi bolnica.

- Pacijentica se odlučila za nastavak liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama, a vezano za sva događanja u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na koja ukazuje u svojim pritužbama utvrdit će činjenice i dati pravorijek inspekcija Ministarstva zdravstva u čijoj je nadležnosti cijeli predmet, kao i Povjerenstvo za unutarnji nadzor same bolnice - izvijestili su.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Cipelcug 18.02.2023.

    Da je doktor dobro uputio pacijenticu i na svoju uputu napisao na povijest bolesti ne bi gospođa mjesecima čekala.

  • Kamičko 17.02.2023.

    "O cijelom slučaju u petak su se oglasili iz KBC Sestre milosrdnice te navode u priopćenju da je pacijentica Lina Budak upućena po obavljenim pregledima u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja što je ona učinila tek za šest mjeseci." PO OBAVLJENIM PREGLEDIMA, a taj jedan pregled joj nisu htjeli napraviti. Kako se sad izvlače.

  • Ivan111_1 17.02.2023.

    zene nikad nisu zadovoljne !! ma sto god da im pruzis i das...

Komentiraj...
Vidi sve komentare