Obavijesti

News

Komentari 84

Bolnica o pacijentici kojoj nisu rekli da ima rak: 'Javila se specijalistu nakon šest mjeseci'

Bolnica o pacijentici kojoj nisu rekli da ima rak: 'Javila se specijalistu nakon šest mjeseci'

U priopćenju KBC Sestre milosrdnice navode da inspekcija Ministarstva utvrđuje što se točno dogodilo u slučaju pacijentice Line Budak, ali i tvrde da se ona javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci

VIDEO

Zagrepčanka Lina Budak u razgovoru za Index tvrdila je kako joj je Klinika za tumore sedam mjeseci uskratila uvid u nalaz koji je ukazivao na malginu bolest te da je sve preglede promptno obavila, ali i da je nisu nazvali kad je nalaz bio gotov. Operaciju je obavila u Njemačkoj, a sada čeka kemoterapiju.

O cijelom slučaju u petak su se oglasili iz KBC Sestre milosrdnice te navode u priopćenju da je pacijentica Lina Budak upućena po obavljenim pregledima u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja što je ona učinila tek za šest mjeseci. 

Zagrepčanki liječnici čak sedam mjeseci nisu rekli da ima rak
Zagrepčanki liječnici čak sedam mjeseci nisu rekli da ima rak

O njenim pritužbama koje je iznijela u razgovoru za Index sve činjenice utvrđuje inspekcija ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC Sestre milosrdnice, navode iz bolnice.

- Pacijentica Lina Budak obratila se krajem studenog prošle godine ravnateljstvu KBC-a Sestre milosrdnice s pritužbama vezano uz preglede u Klinici za tumore. U našem pisanom odgovoru od 12. prosinca 2022. obavijestili smo je da će, ukoliko odluči nastaviti liječenje u našoj klinici, biti poduzeto sve kako bi liječenje bilo što učinkovitije - kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Davor Vagić u priopćenju bolnice.

Zagreb: Davor Vagić novi je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice

Dodaje da je pacijentica po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze, te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka. 

Pacijentica Lina Budak na pregled se javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci, navodi bolnica.

- Pacijentica se odlučila za nastavak liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama, a vezano za sva događanja u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na koja ukazuje u svojim pritužbama utvrdit će činjenice i dati pravorijek inspekcija Ministarstva zdravstva u čijoj je nadležnosti cijeli predmet, kao i Povjerenstvo za unutarnji nadzor same bolnice - izvijestili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"