To je to što me zanima!

Bošnjaković pojasnio zašto je rat olakotna okolnost Sanaderu

Ne komentirajući današnje presude, ministar Bošnjaković rekao je za Novu TV kako su samo dvije presude u devet godina nezadovoljavajuće
Vidi originalni članak

Komentirajući tek dvije prvostupanjske presude bivšem premijeru Sanaderu u devet godina suđenja, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je za Dnevnik Nove TV kako je to predugo i da nije zadovoljavajuće, ali da nije to stadnard.

- To su ovi veliki predmeti u kojima ima cijeli niz svjedoka, u kojima je potrebno provesti određena vještačenja i zapravo tu zapnemo negdje, u tim procesima - rekao je.

SINČIĆ O PRESUDAMA: 'Presuda Sanaderu je mizerna, pokazuje da se kriminal isplati'

Dodao je i kako svako dugotrajno suđenje definitivno nije dobra poruka te da i dalje imaju predmeta koji su duži od 10 godina, ali da taj broj opada. 

Na pitanje o tome kako imamo samo pravomoćnu presudu za slučaj 'Veliki maestro' od 2009. godine, Bošnjaković kaže da je to stvar faktičkog postupanja u svakom predmetu, pripreme otpužnice, dokaznih radnji koje je potrebno provesti. 

PRESUDE ZA HYPO I PROFITERSTVO Miljeviću je 'jako čudna' kazna od dvije i pol godine Sanaderu

- Imate u nekim predmetima gdje se jedno vještačenje na jedno pitanje provodi dva ili tri puta. Imate cijeli niz svjedoka koje treba saslušati i onda se nakon prvostupanjskog postupka i nakon svega toga donese kriva odluka i viši sud odluči da je potrebno dokazni postupak provesti drugačije - rekao je ministar.

- U svakom predmetu se mora nekom uzeti i vagati olakotne okolnosti i one koje ga terete. Kad se stvari zbroje, onda se dođe do nekakve realne kazne. U odmjeravanju kazne naši suci koriste i druge službe, primjerice probacijske stručnjake, psihologe, sociologe, kako bi odmjerili je li ta kazna pravedna. Kazna ima i onaj svoj represivni dio koji mora imati, ali opet nakon svake kazne čovjek se mora vratiti u društvo i biti njegov djelatni član - rekao je Bošnjaković na pitanje oko sudjelovanja u ratu ukao olakotne okolnosti za Sanadera.


 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • stari mudrac 23.10.2018.

    bošnjakoviću, pa učešće u ratu i je okolnost koja je sanaderu omogućila da postane ratni profiter! ne može to biti olakotno, nego otegotno. ali bez brige, to je nepravomoćno. samo da presuda dođe na ustavni sud, tamo ju čeka izuzetan moralni lik gordan dolović! taj sve zna o moralu, poštenju i zloporabi položaja i ovlasti.

  • ilmare 23.10.2018.

    Sramotan ti je argument,Bošnjakoviću ! Bolje da si šutio..

  • torca1950146 23.10.2018.

    Libija je imala pukovnika Gaddafija, a Hrvatska pukovnika Sanadera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare