To je to što me zanima!

Božinović: Jače mjere se mogu izbjeći ako se pridržavamo ovih

Što se tiče današnjeg sastanka mi smo pokazali koliko je stožer spreman daleko ići u dijalogu, a dijalogu nema alternative. Ono što je danas bilo jasno svima je to da smo svi na istom poslu, komentirao je ministar
Vidi originalni članak

S današnjim porastom broja novih slučajeva zaraze, dolaskom hladnijih dana za očekivati je da će doći i do novih epidemioloških mjera. Mnogo je pitanja za prvog čovjeka Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji se danas sastao s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljskih djelatnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Europske zemlje uvode strože mjere zbog korone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Što se tiče današnjeg sastanka mi smo pokazali koliko je stožer spreman daleko ići u dijalogu, a dijalogu nema alternative. Ono što je danas bilo jasno svim sudionicima tog sastanka je da smo svi na istom poslu, da nam je svima cilj isti, komentirao je Božinović gostujući u Dnevniku HTV-a.

KOMENTIRAO NOVO ŽARIŠTE 'Broj zaraženih u Europi rapidno raste, a Hrvatska nije otok. Dolazi nam izazovno razdoblje'

Taj cilj je, kazao je, s jedne strane da se ne povećava značajno broj novozaraženih osoba u Hrvatskoj, a s druge strane da u ovakvim uvjetima "pokušavamo zajednički vidjeti koje su to okolnosti u kojima sve te djelatnosti mogu nastaviti svoj rad.

Moramo svi u svemu ovome nešto naučiti i prilagoditi se

Na pitanje razmišlja li o nekim jačim mjerama, Božinović je odgovorio kako su jače mjere za neke situacije koje se, nadaju se, mogu izbjeći ako se pridržavamo mjera koje se u konačnici uvijek svedu na isto.

VIDEO: PODUZETNICI I STOŽER Božinović: 'Ne možemo isključiti nove mjere', Bujas: 'One moraju biti jednake za sve nas'

- Koliko se održava distanca, higijena ruku, nosa, maske u zatvorenim prostorima. Ako se to može, naravno u nekim situacijama kao što je rad kafića, klubova - to nije normalna okolnost za njihovo poslovanje, međutim, moramo svi nešto u svemu ovome naučiti i prilagoditi se, kazao je Božinović.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Antiohija 03.10.2020.

    Ha ha,tko vas više sluša!

  • 02.10.2020.

    kažu da moramo pratiti i ponašati se kao njemačka i ostale zapadne zemlje,čuo sam da će te zemlje uvesti minimalnu plaću 1800eura,da li ćemo i dalje pratiti njihovu politiku?

  • Raduša72 02.10.2020.

    Pojacajte mjere i to je to sta svaki dan pricate vidite da se vecina ne pridrzava pa cemo znat na cemu smo ovo nevodi nigdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare