To je to što me zanima!

Božinović: Preminuo muškarac koji je u Maksimiru upucao ženu

Muškarac je preminuo jutros u ranim satima nakon što je popio tekućinu, potvrdio je ministar unutarnjih poslova. On je u petak ujutro kod Kvaternikovog trga u Zagrebu upucao ženu koja je preminula u bolnici
Vidi originalni članak

Ministar Božinović potvrdio je da je muškarac koji je u petak upucao ženu na Maksimiru preminuo.

- Prema informacijama koje su došle do mene jutros. Počinitelj je preminuo u bolnici. Vjerojatno zbog tekućine koju je popio. Zato nismo govorili da je priveden nego da je pod nadzorom policije. Preminuo je u ranim jutarnjim satima - rekao je ministar.

Podsjetio je da je Vlada kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora.

- Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra - naglasio je Božinović.

Jučer su se, dodao je, "nažalost, dogodila dva ubojstva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti - rekao je Božinović.

UBIJENE DVIJE MAJKE Psihijatrica o ubojstvima u Zagrebu: Žene koje trpe nasilje često su u svemu sasvim same

Dodao je da prijašnje Vlade i ministarstva to nisu radile.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

STRAVA U ZAGREBU Dvije majke ubijene u istome danu: Jednu je sin pronašao mrtvu, drugu je upucao suprug

- Nešto što niti jedna vlada i ministarstvo nisu radili prije nas. Nije nasilje u obitelji, nasilje protiv žena nešto što je krenulo s našim mandatom. Prijašnjim Vladama nije palo na pamet da se bave ovim problemom. Mi smo i sinoć od ranije imali najavljenu i održanu edukaciju na ovu temu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 98

  • yocko 06.04.2024.

    Božinoviću zašto ne osudiš svoje načelnike koji neće ništa poduzeti dok im se prijavi pucnjava po ulici po građanima, Zašto nećeš ništa poduzeti protiv svoje policije koji provaljuju građanima po garažama i kradu im aute ti isti provaljuju po vikendicama i kućama,te švercaju duhan i drogu,sa policijom ti upravlja stari bivši udbaš a ne nitko u ravnateljstvu oni moraju njemu želje ispunjavati,imaš dopis kod sebe ali kad si ga pročitao i ti samo šutiš,rekao si da koji ljudi to sve prijavljuju da su psihički nestabilni,sad te ja ponovo pitam koliko imaš policajaca oko sebe a imaju žuti karton,pogotovo kad odlaze u mirovinu.

  • aingemahtec 06.04.2024.

    Prije 20 godina dok žene nisu na silu gurali u politiku, dok agresivni feminizam nije dobivao prostor svakodnevno u meinstrim medijima, dok nas Jelene Veljače, Borićke, Sarnavke, Severine, možemovke i ostale nisu svakodnevno marttetirale, nije bilo niti ubojstava. Čim više one imale prava da drugima skaču po glavi ovoga će biti. Moralno posrnuće, liberalizacija društva, demokratske slobode da svako može maltretirati druge, woke kultura i jednosmjerne cenzure, liberalizacija droga uništavaju društva i stvaraju psihopata.

  • EmilCandor 06.04.2024.

    Zašto brišeš komenter u kojem kažem da ta faca glumata glasnogovornika ministarstva, umjesto da obavlja poslove ministra?

Komentiraj...
Vidi sve komentare