To je to što me zanima!

Božinović o vizama: 'To je velik iskorak, napravili smo golemi napredak na putu za ukidanje'

Američki državni tajnik Antony Blinken pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza, što je važan korak prema ukidanju viza za hrvatske državljane
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik Anthony Blinken pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza, što je važan korak prema ukidanju viza za ulazak hrvatskih državljana u SAD.

Taj veliki korak komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za HRT.

- Ovo je veliki iskorak, zapravo je ovo najviša razina u američkoj politici koja je sad potvrdila da je Hrvatska ispunila, kako i sami kažu, ogroman napredak na ovom putu prema ukidanju viza. Tome je prethodio niz godina vrlo napornog rada, potpisivanja i implementacije desetak sporazuma s različitim američkim ministarstvima i agencijama, gdje je bila izražena politička volja i spremnost obje strane -  rekao je Božinović.

VANJSKOPOLITIČKI PRIORITET Odlična vijest iz Amerike: Hrvati bi uskoro mogli u SAD bez vize

- Pandemija nas nije usporila, dapače, došli smo do ove faze gdje sad u Ministarstvu očekujemo posjet izaslanstva ministarstva domovinske sigurnosti sredinom rujna koje će onda napraviti izvješće za State department. Onda je to američka procedura koja bi trebala završiti u Kongresu - dodao je.

VELIKO STRUKOVNO PRIZNANJE Agencija VAJT dobila nagradu Golden World Award za projekt viza za digitalne nomade

- Ova Vlada, na čelu s premijerom Plenkovićem, je od prvog dana krenula vrlo ambiciozno, ali smo znali da smo u stanju ispuniti sve te vrlo stroge kriterije. Bilo je nebrojeno sastanaka, posjeta i na razini Ministarstva domovinske sigurnosti i Američkog državnog odvjetništva, Terrorist screening centra, FBI-a, DEI-e. Mi smo danas, kao što je i naglašeno, obostrani partneri, naši sustavi i naše službe vrlo dobro surađuju i ovo će biti potvrda toga čiju će korist prije svega osjetiti hrvatski građani - zaključio je Božinović.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Monoma 03.08.2021.

    Koga briga za vize,pozabavi se ti svojim pajdašima nešto su ti jako razigrani loču,šmrču i tuku hm..hm..

  • dalijan 03.08.2021.

    Golem napredak za ukidanje viza😂😂😂Vau kakav napredak čestitam😂😂strašno

  • Vito1 03.08.2021.

    Sad i USA želi isprazniti Hrvatsku od ljudi, a imovinu su i tako opljačkali članovi hdz - ovaca. Zato i pokreću ukidanje viza, imaju pljačkaše pod kontrolom, jer su mladi pošteni otišli zbog posla, dok stari pošteni ostaju zbog nemoći i siromaštva, a takve nitko neće u svom domu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare