To je to što me zanima!

Božinović: Samo cijepljenje vodi prema ukidanju svih mjera. Nema drugog puta osim toga

Tek kad budemo procijepili, ne samo u Hrvatskoj nego na svjetskoj razini, veliki obuhvat možemo izaći iz ove krize, poručuje šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.
Vidi originalni članak

Veća primjena korištenja COVID potvrda, poručio je načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović, može se provesti u djelo u vrlo kratkom razdoblju.

- Ali smo cijelo vrijeme govorili da ćemo ih koristiti na jedan racionalan način - rekao je dodavši kako bi šire korištenje COVID potvrda najprije obuhvatilo samo zdravstveni sustav i resor socijalne skrbi. 

NA PRESICI STOŽERA Beroš je najavio COVID potvrde za zdravstvene radnike: Ne možemo biti taoci necijepljenih

A ministar zdravstva Vili Beroš je i najavio skorašnje uvođenje potvrda u zdravstvenom sustavu. Dakle, medicinsko osoblje bez njih neće moći na posao. Oni koji se nisu cijepili ili preboljeli morat će se jednom tjedno testirati. Kako neslužbeno doznajemo, to bi se moglo uvesti već od sljedećeg tjedna.

- Međutim, tu isto treba naglasiti - ništa, a to nam pokazuju sva iskustva, ne može biti pravi supstitut cijepljenju. Cijepljenje je dokazano jedina mjera koja štiti vrlo učinkovito od težih stanja i smrtnosti, vodi prema ukidanju svih mjera. Nema drugog puta osim cijepljenja - poručio je dodavši kako je Vlada nabavila cjepiva više nego nam je potrebno.

- Svi preduvjeti za to postoje. Isključila bi se potreba za nekim prevelikim testiranjima, a populacija bi bila bitno zaštićenija od težih stanja. To su sve stvari o kojima treba voditi računa. Tek kad budemo procijepili, ne samo u Hrvatskoj nego na svjetskoj razini, veliki obuhvat možemo izaći iz ove krize - istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • salkomalo 11.09.2021.

    Ima!! Odricanje od provizije ko zna od koga i uključivanje mozga !

  • 11.09.2021.

    Što je stvar jednostaavnija to ljudi ovdje teže shvaćaju. Bolji i jasniji primjer od kovida je hdz.

  • kinez14 11.09.2021.

    Zasto bi vjerovao predstavniku stranke osudjene za korupciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare