To je to što me zanima!

Branitelji: Matiću, ispričajte se svima koje ste grubo uvrijedili

Branitelji su reagirali na podrugljivu usporedbu kardinala Bozanića s pokojnim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem koju je rekao ministar Matić
Vidi originalni članak

Podrugljiva usporedba kardinala Bozanića s pokojnim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem koju je izrekao ministar Predrag Matić izazvala je negodovanje među braniteljima. 

U ime Odbora za branitelje priopćenjem se oglasio Željko Dilber. 

'Tobožnji Matićev „ironični osvrt“ u biti je skandalozan i nezapamćen u demokratskoj Hrvatskoj. Zbog svega toga, ne samo da smo zaprepašteni i da najoštrije osuđujemo takve neodgovorne izjave, nego i podsjećamo ministra Matića, da se sličnosti s „antibirokratskim“ ponašanjem, danas može prepoznati jedino u djelovanju nekih njegovih kolega iz Vlade – a nikako u djelovanju crkvenih velikodostojnika. 

Što se ministru Matiću dogodilo da je napravio takvu uvrjedljivu i neprimjerenu aluziju? 

Ako već i ima takav, „revolucionarni“ animozitet prema hrvatskim biskupima, kako to da nije vodio računa da će nas velika većina branitelja biti opravdano povrijeđeni tom neprimjerenom i bezobraznom aluzijom. Ili, ako se on već prema Oltaru odnosi bez imalo poštovanja, kako nije pomislio da je za većinu branitelja oltar - Sveto mjesto. I da ničim nismo zaslužili da naš resorni ministar, čije je posao skrbiti o braniteljima – na tako ružan način, vrijeđa sve nas. Matić je svojim riječima uvrijedio i sve vjernike.  

Stoga, pozivamo ministra Matića da odmah javno prizna svoju nepromišljenost i ispriča se svima koje je grubo povrijedio.  Ako to nakon svega, nije u stanju napraviti – onda uistinu nije ni dostojan obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja, zaključuje  Dilber u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 511

  • veljko zatezalo 15.01.2013.

    Ovakva isprika Freda Matića (ili je jako glup)je ni manje ni više nego još jedna uvreda,ili ga je to naučio Jovanovič.Niko nam ništa nemože i možemo uvrede samo pojačati.Kakva poštena isprika,kad mi niko ništa nemože.E nemože ti sada Matiću,ali i to če doć a kad dođe vikat ćeš bješte noge posrat ću vas.Takav ministar branitelja je sramota i poniženje i uvreda za HRVATSKE branitelje.Neka je na duši Milanoviću koji sutra ide u srbiju da se ispriča Dačiću što su nas napali 1991g i držali četvrtinu hrvatske u okupaciji.A gdje si bio kad su slavili Božić uz Četnička obilježja.Niko od vas svih u vladi ni riječ.E pa Matiću neka te sram budi zajedno sa Jovanovičem i cjelom vladom.

  • MI-MA 14.01.2013.

    Stvarno se osjećam jadno i potišteno ka čujem ovake izjave tzv. HRVATSKOG BRANITELJA I MINISTRA , MATIĆA. zašto su naši Branitelji ginuli i za koga, za ovakve iz Vlade sigurno nisu. HRVATICE I HRVATI - PROBUDITE SE

  • ursuss 14.01.2013.

    Neka mi netko ovdje nabroji DOBO što su svećenici učinili sa SVOJIM novcem ili djelima, zanemarimo "blagoslov" i puste riječi..djela..djela... I samo da otklonimo svaku sumnju, jesam katolik i toga se ne stidim,samo u Crkvu ne vjerujem jer je institucija za .....pljačku i licemjerstvo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare