Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
511 komentara

Branitelji: Matiću, ispričajte se svima koje ste grubo uvrijedili

Branitelji su reagirali na podrugljivu usporedbu kardinala Bozanića s pokojnim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem koju je rekao ministar Matić

Tomislav Miletić/Pixsell
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
511 komentara

Podrugljiva usporedba kardinala Bozanića s pokojnim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem koju je izrekao ministar Predrag Matić izazvala je negodovanje među braniteljima. 

U ime Odbora za branitelje priopćenjem se oglasio Željko Dilber. 

'Tobožnji Matićev „ironični osvrt“ u biti je skandalozan i nezapamćen u demokratskoj Hrvatskoj. Zbog svega toga, ne samo da smo zaprepašteni i da najoštrije osuđujemo takve neodgovorne izjave, nego i podsjećamo ministra Matića, da se sličnosti s „antibirokratskim“ ponašanjem, danas može prepoznati jedino u djelovanju nekih njegovih kolega iz Vlade – a nikako u djelovanju crkvenih velikodostojnika. 

Što se ministru Matiću dogodilo da je napravio takvu uvrjedljivu i neprimjerenu aluziju? 

Ako već i ima takav, „revolucionarni“ animozitet prema hrvatskim biskupima, kako to da nije vodio računa da će nas velika većina branitelja biti opravdano povrijeđeni tom neprimjerenom i bezobraznom aluzijom. Ili, ako se on već prema Oltaru odnosi bez imalo poštovanja, kako nije pomislio da je za većinu branitelja oltar - Sveto mjesto. I da ničim nismo zaslužili da naš resorni ministar, čije je posao skrbiti o braniteljima – na tako ružan način, vrijeđa sve nas. Matić je svojim riječima uvrijedio i sve vjernike.  

Stoga, pozivamo ministra Matića da odmah javno prizna svoju nepromišljenost i ispriča se svima koje je grubo povrijedio.  Ako to nakon svega, nije u stanju napraviti – onda uistinu nije ni dostojan obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja, zaključuje  Dilber u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message