To je to što me zanima!

Brat vozača: 'On uopće ne pije, a vozi 40 godina. Izgubljen je'

Vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda
Vidi originalni članak

Brat vozača kamiona koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u petak na A3, rekao je da mu je teško bilo pojmiti da mu je brat bio u nesreći. 

- On se bavi vožnjom od svoje desete godine. Profesionalni vozač je 40 godina i trebao je da ide u mirovinu. Međutim, što se desilo nikako ne mogu shvatiti niti s nečim usporediti da povežem. Jedina stvar, može biti ljudski faktor, tehnički faktor... što je u pitanju ne mogu reći - rekao je brat koji je došao iz Austrije. 

DETALJI STRAVE KOD NOVSKE Vozio prebrzo, 'kosio' sve pred sobom, a zaustavio se na livadi

- Imam osjećaj da me nije niti prepoznao. On je totalno izgubljen. Pogledao me... što da kažem - rekao je. Dodao je da se sa svojim bratom zadnji put čuo za Uskrs. 

- On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio, da je spavao u Županji - rekao je i dodao da je ovog mjeseca imao dovoljno odmora. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Što je u pitanju... Crna minuta, crna sekunda... - pitao se. 

Podsjetimo, vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda, a teško su ozlijeđene dvije mlade žene. Vozača su u subotu odveli u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku gdje su predložili pritvor te ga prebacili na sud koji će odbiti ili potvrditi prijedlog.

Istražni sudac Županijskog suda u Sisku vozaču je odredio 30 dana istražnog zatvora. Vozača su otpratili u sisački zatvor oko 19 sati. 

Prijeti mu do 15 godina zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • 09.06.2019.

    tom covjeku je uzasno skoro kao i roditeljima sto su izgubili djecu.............da ja tako nekog zgazim ne bih to podnijela ili bih poludila ili se ubila od muke sto sam napravila bez obzira sto nisma ili jesam kriva

  • bambusula 09.06.2019.

    Da je ovo napravija negdi vani bija bi optužen za teroristički napad. Napravija si veliku tregediju nakon koje si odma iša lagati. Zatvor pa tamo dolazi sebi. Ne žalim ga niti malo.

  • Hiroo_Onoda 09.06.2019.

    Ne bih se usudio zaključiti da se radi o skrivljenoj nesreći. Uz takav pojam se obično veže, obijesna vožnja, pijanstvo, droga, nasilno ponašanje i slično. Za sada bih mogao samo reći kako je to nesretni slučaj sa smrtnim posljedicama. Nužno je provesti liječničko vještačenje jer jedino tako se možemo približiti uzroku te tragedije. Puno je 40 godina ići svaki dan na kavu u jedan te isti kafić, a kamoli tako dugo voziti kamione po svim mogućim cestama, uvjetima, sa svakojakim teretom i slično. Tragedija se dogodila, životi su ugašeni, vozačev život je također stao. I dobro je netko napisao - u takvom slučaju se istraga ne provodi u stanici za tehnički pregled već na puno kompetentnijem mjestu. Svi gledamo serijale o avionskim katastrofama i o istragama uzroka koji su im prethodili. Nekada niti godina dana nije dovoljna da se pronađe krivac. Najlakše je čovjeka strpat u buksu i zatvorit dosje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare