To je to što me zanima!

Brigadir Mijić nije skrivao topničke dnevnike u stanu

Roka Mijića, umirovljenog brigadira HV-a, teretili su da je u stanu skrivao topničku dokumentaciju iz Oluje jer nije predao dva zemljovida iz rata
Vidi originalni članak

Roko Mijić, umirovljeni brigadir HV-a, oslobođen je u četvrtak na Općinskom sudu u Splitu optužbi da je u svom stanu skrivao topničku dokumentaciju iz Oluje. Bio je zamjenik zapovjednika Operativne grupe Sinj Ante Kotromanovića, a optužen je u kolovozu prošle godine da nije predao dva zemljovida (Alpina i Lav) te planove ratnih operacija. Sutkinja Ivana Bilušić-Ramljak zaključila je da u postupku nije dokazano da se radilo o službenoj arhivskoj građi.
- Svjedoci Rahim Ademi i Branko Mihaljević potvrdili su da dokumenti nemaju službene pečate i potpise. Okrivljenik nije ni znao da bi to mogla biti arhivska građa, obrazložila je sutkinja svoju presudu. Na suđenju se tvrdilo kako je zaplijenjena dokumentacija dio Mijićeva diplomskog rata.
- U ovom slučaju nisi bili bitni nekakvi "topnički dnevnici" ili dva nevažna zemljovida, već je tužiteljstvo htjelo dokazati da smo bili neorganizirana vojska, da je linija zapovijedanja bila narušena i da je bilo tko mogao uzimati topničku dokumentaciju. Zbog pravde sam bio spreman suditi se do Strasbourga - kazao je Mijić nakon suđenja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • drug Tito_1 04.02.2010.

    Ma šta sheru s tim dnevnicima, nek traže SAD za dnevnike o raketiranju Bagdada!

  • exon valdez 04.02.2010.

    Da Bog da nikada ne našli te dnevnike,ako i postoje.A Nizozemci će nas odblokirati čim Ameri to budu htjeli,i još će pjevati pritom.Dvoličnjaci,svojedobno su dopustili zatiranje srebreničana,a sada moraliziraju

  • HUMI 04.02.2010.

    Da opet zarati ko bi se borija..??? Mislim da bi svi izbjegli .

Komentiraj...
Vidi sve komentare