To je to što me zanima!

Britanci šalju brodove i kažu kako se SAD ima pravo braniti

Ministar Wallace je u subotu britanskoj ratnoj mornarici zapovijedio da ponovno počne pratiti trgovačke brodove pod britanskom zastavom kroz Hormuški tjesnac koji povezuje Omanski i Perzijski zaljev
Vidi originalni članak

Ujedinjeno Kraljevstvo pozvalo je u subotu sve strane da pokažu suzdržanost nakon što su Sjedinjene Države u zračnom napadu u Iraku ubile iranskog vojnog zapovjednika Kasema Sulejmanija, no rekao je i da se SAD ima pravo braniti od neposredne prijetnje.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Britanski ministar obrane Ben Wallace u izjavi je rekao da je razgovarao s američkim kolegom Markom Esperom i dodao da je London "zatražio od svih strana da rade na de-eskalaciji".

TRAJU PREGOVORI Macron i irački predsjednik izbjegavaju eskalaciju tenzija

- Po međunarodnom zakonu Sjedinjene Države imaju se pravo braniti od onih koji predstavljaju neposrednu prijetnju njihovim građanima - dodao je.

Wallace je u subotu također rekao da je britanskoj ratnoj mornarici zapovijedio da ponovno počne pratiti trgovačke brodove pod britanskom zastavom kroz Hormuški tjesnac koji povezuje Omanski i Perzijski zaljev.

IRANCI ŽALUJU Diplomati u akciji: Svi rade da spriječe sukob SAD-a i Iranaca

Prošle je godine Ujedinjeno Kraljevstvo, nakon što su iranski komandosi na tom području zauzeli britanski brod, neko vrijeme bilo primorano vojnim brodovima štititi svoje brodove koji su prolazili tim najvažnijim morskim pravcem za transport nafte. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Ivan111_1 05.01.2020.

    Sto su ameri i britanci ucinili u Iraku je vrhunac terorizma, bez razloga devastirati jednu stabilnu zemlju...dosada 600,000 poginulih, isto toliko osakacenih i raseljenih, a mi se negodujemo zbog navale migranata!! zamislimo da je Iranska ili iracka vojska krenula prema evropi? sto bi mi napravili? budemo malo pravedni, nemojmo glupo slijediti uncle Sam.

  • Kenny 05.01.2020.

    to je ko i sa srbima,gdje je jedan srbin ili amerikanac treba braniti svoju zemlju !

  • Kenny 05.01.2020.

    nisam znal da je amerika do azije,izgleda da sam krivi zemljopis učil !

Komentiraj...
Vidi sve komentare