To je to što me zanima!

Britanci više vole kristalku nego Liz Truss: Slave što je glavica salate nadživjela njen mandat

Ova šala inspiriana je komentarom kolumnista The Economista koji je Liz Truss prozvao 'Dama kristalka salata' i usporedio stabilnost njenog mandata s rokom trajanja obične glavice salate iz supermarketa
Vidi originalni članak

Veliku Britaniju posljednjih mjeseci potresa kriza vlasti. Premijer Boris Johnson ostavku je podnio u srpnju, a žena koja ga je zamijenila na toj poziciji, Liz Truss, učinila je isto nakon samo 45 dana u Downing streetu. Osim smjene premijera, u rujnu je preminula i kraljica Elizabeta II. koju je zamijenio njen sin kralj Charles III.

Šest tjedana nakon preuzimanja premijerske funkcije Truss je bila suočena s padom tržišta obveznica i najgorim rejtingom nekog britanskog čelnika u posljednjih nekoliko desetljeća. Odustala je od većine svog najavljenog političkog programa, a u srijedu je ostala i bez ministrice unutarnjih poslova, tjedan dana nakon što je otpustila ministra financija.

O parlamentarnoj krizi šuška se, stoga, već neko vrijeme, a britanski tabloid Daily Star odlučio je od svega napraviti dobar show program pa su na svom YouTube kanalu pokrenuli prijenos uživo u kojem su glavicu salate iz lokalnog trgovačkog lanca Tesco zamaskirali u plavu periku uz naslov 'Može li ova glavica salate nadživjeti vladavinu Liz Truss?'.

Ova šala inspiriana je komentarom kolumnista The Economista koji je Liz Truss prozvao 'Dama kristalka salata' i usporedio stabilnost njenog mandata s rokom trajanja obične glavice salate iz supermarketa. Šala o Truss-salati ubrzo je postala viralni i globalni hit o kojem su pisali svi mediji. 

Nakon što je u četvrtak Truss dala ostavku, iz Daily Stara poklonili su svojoj glavici salate čašu pjenušca kako bi proslavila činjenicu što je nadživjela britansku premijerku.

Ubrzo je sama ostavka premijerke pala u drugi plan, a svi su počeli dijeliti memeove o glavici salate koja je sada postala glavna zvijezda društvenih mreža.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • infoanaliza 21.10.2022.

    Glava kupusa i ništa drugo. Od ostalih kupusnjača imamo još predsjednicu EU komisije, premijerku Italije,..itd. Koje su došle na osnovu strogo propisane kvote jednake zastupljenosti žena u svim segmentima društva i politike.

  • x00x 20.10.2022.

    sto nas nece tako...

  • Aktivirani Korisnik 20.10.2022.

    Lijepa je kao svako britansko bice…. Bar joj to ne mogu oduzeti…..😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare