Obavijesti

News

Komentari 9

Britanci više vole kristalku nego Liz Truss: Slave što je glavica salate nadživjela njen mandat

Britanci više vole kristalku nego Liz Truss: Slave što je glavica salate nadživjela njen mandat
2

Ova šala inspiriana je komentarom kolumnista The Economista koji je Liz Truss prozvao 'Dama kristalka salata' i usporedio stabilnost njenog mandata s rokom trajanja obične glavice salate iz supermarketa

VIDEO

Veliku Britaniju posljednjih mjeseci potresa kriza vlasti. Premijer Boris Johnson ostavku je podnio u srpnju, a žena koja ga je zamijenila na toj poziciji, Liz Truss, učinila je isto nakon samo 45 dana u Downing streetu. Osim smjene premijera, u rujnu je preminula i kraljica Elizabeta II. koju je zamijenio njen sin kralj Charles III.

Šest tjedana nakon preuzimanja premijerske funkcije Truss je bila suočena s padom tržišta obveznica i najgorim rejtingom nekog britanskog čelnika u posljednjih nekoliko desetljeća. Odustala je od većine svog najavljenog političkog programa, a u srijedu je ostala i bez ministrice unutarnjih poslova, tjedan dana nakon što je otpustila ministra financija.

O parlamentarnoj krizi šuška se, stoga, već neko vrijeme, a britanski tabloid Daily Star odlučio je od svega napraviti dobar show program pa su na svom YouTube kanalu pokrenuli prijenos uživo u kojem su glavicu salate iz lokalnog trgovačkog lanca Tesco zamaskirali u plavu periku uz naslov 'Može li ova glavica salate nadživjeti vladavinu Liz Truss?'.

Ova šala inspiriana je komentarom kolumnista The Economista koji je Liz Truss prozvao 'Dama kristalka salata' i usporedio stabilnost njenog mandata s rokom trajanja obične glavice salate iz supermarketa. Šala o Truss-salati ubrzo je postala viralni i globalni hit o kojem su pisali svi mediji. 

Nakon što je u četvrtak Truss dala ostavku, iz Daily Stara poklonili su svojoj glavici salate čašu pjenušca kako bi proslavila činjenicu što je nadživjela britansku premijerku.

Ubrzo je sama ostavka premijerke pala u drugi plan, a svi su počeli dijeliti memeove o glavici salate koja je sada postala glavna zvijezda društvenih mreža.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a