To je to što me zanima!

Brodu Tankerske plovidbe, koji vrijedi 52 milijuna dolara, otkazao je pogon u Bosporu

Ubrzo nakon incidenta brod je uspio osposobiti pogon, dignuto je sidro i posada ga je uspješno provela kroz tjesnac. Korišten je pogon broda, a pratio ga je jedan remorker, napisali su iz kompanije u priopćenju
Vidi originalni članak

Tankerska plovidba prijavila je kako je u petak, oko 19.20 sati po lokalnom vremenu, njihov brod Rava ostao bez pogona dok je prolazio kroz tjesnac Bospor. Odmah nakon incidenta, bačeno je sidro, a zapovjednik je o svemu obavijestio lokalne vlasti.

Napisali su to iz hrvatske tvrtke Tankerska plovidba (TP) u službenom izvješću jutro nakon incidenta kraj turske obale. Tanker Rava, dug 249 metara i vrijedan 52 milijuna dolara, nekontrolirano je plovio prema obali. U akciju je, prema turskim medijima, krenulo osam remorkera te su ga uspjeli zaustaviti 300 metara od kopna. 

U BOSPORU SINOĆ IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Zadarski tanker se spasio, no u Bosporu je 1960. 'Petar Zoranić' potonuo. Poginuo je 21 mornar

Prema izvješću TP-a, zahvalili su se lokalcima na pomoći, no ne spominju dramu koja se odvijala u tjesnacu.

- Ubrzo nakon incidenta brod je uspio osposobiti pogon, dignuto je sidro i posada ga je uspješno provela kroz tjesnac. Korišten je pogon broda, a pratio ga je jedan remorker. Nakon prolaska, brod se usidrio na Alpha sidrištu - piše u priopćenju.

Ozlijeđenih nema, kao ni štete na brodu i onečišćenja u okolišu. Dodali su kako detaljno istražuju incident te će surađivati s turskim vlastima.

DRAMA U BOSPORU Hrvatski tanker nekontrolirano krenuo prema obali: 'Nitko nije ozlijeđen, nema ni onečišćenja'

- Više informacija bit će objavljeno čim nam one postanu dostupne - piše na kraju priopćenja.

Podsjetimo, naš tanker bio je na ruti Novorosijsk (Rusija) – Cartagena (Španjolska). Radi se o novom plovilu kojeg je TP preuzela 2017., na 62. rođendan kompanije. Izgrađen je u južnokorejskom brodogradilištu Sungdong. Nosivost mu je 114.000 tona, a opremljen je za plovidbu po ledu. Kuma broda bila je Lidija Magaš, kćerka preminulog direktora Jose Magaša, koju je posada tada  dočekala s cvijećem.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Don Giovanni 31.05.2021.

    Losa firma, los kadar. NIje mi jasno sta se pomorcima ne uvede porez, koriste hrvatske skole, vrtice, ceste, sudove, cuva im obitelji hrvatska policija i vojska a ni kune poreza, osim sta plate PDV u trgovini i obvezno mirovinsko i zdravstveno jer moraju. Koja je tu logika, a ja placam 50%. Pomorac sjedi u kaficu kad dodje kuci i sav porez sta ga plati je onaj PDV na kavu koju srce ko i ja.

  • juwel 29.05.2021.

    Bitno da njihovi pomorci imaju dobre plaće, kad dođu doma onda idu na bauštelu da mogu preživiti, a kapetani u kadrovskoj drže noge na stolu i pričaju o poštenju i radu. Radio kod njih i bio kruha gladan 🤮🤮🤮

  • nitrogen5 29.05.2021.

    Lijepi guarantee claim....

Komentiraj...
Vidi sve komentare