To je to što me zanima!

'Bura' u Makarskoj: Plenkijev ujak na izbore će protiv HDZ-a

Od kada je objavljena vijest da će svoju kandidaturu istaknuti premijerov ujak Marko Raos, kako kažu dobro upućeni izvori iz redova HDZ-a, makarski HDZ-ovci ne spavaju mirno...
Vidi originalni članak

Na obilježavanju 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Makarskoj slavljenicima se u petak navečer pridružio i premijer Andrej Plenković. Po majci Makaranin premijer nije krio zadovoljstvo što je među Makaranima te se u društvu svoja tri ministra Damira Krstičevića, Lovre Kuščevića i Milana Kujundžića pridružio slavljenicima u hotelu Meteor.

- Čestitam svima 27. obljetnicu osnivanja HDZ-a u Makarskoj. To je zaista lijepa i zrela dob, taman za pobijediti na izborima u svibnju - poručio je premijer dok je njegove riječi budno slušao i njegov ujak Marko Raos, po svemu sudeći budući nezavisni kandidat za makarskog gradonačelnika.

Dobro raspoloženi Plenković koji je koristio svaki trenutak za biti u društvu svoje tete Mire i ujaka Marka upitan za komentar o kandidaturi svog ujaka koji bi mu mogao dobro "pomrsiti račune" na svibanjskim lokalnim izborima tek je uz smiješak za 24sata rekao:  

- Najbolji i najmirniji dani mu tek predstoje - na što se premijerov ujak koji ga je odgojio tek znakovito nasmijao.

Od kada je, naime, objavljena vijest da će svoju kandidaturu istaknuti i premijerov ujak Raos u Makarskoj, govore nam dobro upućeni izvori iz redova HDZ, makarski HDZ-ovci ne spavaju mirno.

Makarski HDZ je podijeljen, dio članstva ne daje potporu službenom kandidatu HDZ Juri Brkanu koji se u petak navečer silno trudio u svom podugom govoru uvjeriti Makarane kako je on budući gradonačelnik obećavši "uraditi i izgraditi" sve za bolji život Makarana.

Mlaki pljesak u punoj dvorani te komentari HDZ-ovaca u zadnjim redovima koji nisu išli na ruku službenom kandidatu Brkanu najbolje su svjedočili o razdoru u makarskom HDZ-u.

- Napišite da je Raos najbolji izbor za grad Makarsku. To je čovjek koji, premda ne nosi iskaznicu HDZ, okuplja, a ne razjedinjuje. Glas za njega je glas za bolju Makarsku. Veliki dio članstva HDZ-a će njemu dati glas. Nije premijeru u ovom trenutku lako, ali brzo će i on shvatiti da će upravo njegov ujak u narednim mjesecima uraditi ono što očito sam premijer ili nije moga ili nije želio - rekli su nam neki od istaknutih članova makarskog HDZ koji zbog članske iskaznice, kako kažu ne žele javno nastupati u javnosti. 

'Vlada ne odustaje od kurikularne reforme'

Vlada ne odustaje od kurikularne reforme, naglasio je premijer, istaknuvši kako je bitno da "o toj važnoj temi postignemo široki društveni konsenzus".

- Obrazovni sustav mladima treba uz tehnološki segment dati i široka temeljna znanja koja će se temeljiti na očuvanju identiteta, povijesti, kulture i naše tradicije. Široko obrazovani naši mladi trebaju steći sve potrebne kompetenciji da budu konkurentni na hrvatskom ali i svjetskom tržištu - poručio je iz Makarske Plenković.

Plenković podržao Juru Brkana

Podržao je Juru Brkana za kandidata HDZ za gradonačelnika Makarske uz riječi kako se veseli "novim pobjedama HDZ u Makarskoj". 

Ministar Milan Kujundžić iz Makarske je ponovno poručio kako ove godine sredstvima iz EU fondova te dijelom državne blagajne ide izgradnja dnevne bolnice u Zagvozdu.

- Na svega dvadeset minuta stanovnici Makarskog primorja, Vrgorca, Imotske krajine, Cetinske krajine i Dalmatinskog zaleđa imati će sve potrebne dijagnostičke pretrage. Nećete više trebati odlaziti specijalistima u Split, oni će dolaziti vama - poručio je ministar Kujundžić.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • zekoslavmrkva95141.3 19.02.2017.

    Pa kad je pametniji svih u stranci

  • Cipelcug 19.02.2017.

    Pa neka se gospodin kandidira. Ne moraju po zapovjedi svi rođaci i tazbina nekog političara biti s njim u istoj stranci ili se isključiti iz politike.

  • vinja 19.02.2017.

    Pa normalno da Plenki ne može javno podržati svog ujaka jer bi mu odmah rekli da je "u sukobu interesa". A što osobno misli to ne mora javno reći, ali je sigurno da svog ujaka dobro pozna i zna njegove kvalitete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare