To je to što me zanima!

Butković o javnom prijevozu i cestarinama: 'Neće poskupjeti'

O detaljima ćemo postepeno, smisao mjera je da se vraćamo u normalu. Cijene karata se sigurno neće dizati, rekao je ministar Oleg Butković. Odnosi se to i na zračni promet te na cestarine
Vidi originalni članak

Vlada je zbog dobre epidemiološke situacije odlučila krenuti u popuštanje mjera i postupno pokretanje niza gospodarskih i društvenih aktivnosti u tri faze, prvu od 27. travnja, drugu od 4. svibnja i treću od 11. svibnja.

Ovako bi to trebalo izgledati.

Faza 1
Faza 2
Faza 3

Dio mjera odnosi se i na javni gradski i prigradski prijevoz te na brodske linije za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom. Ministar prometa Oleg Butković gostovao je na Novoj TV i najavio da će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti.

No sigurno je to da će na početku morati imati maske.

- O detaljima ćemo postepeno, smisao mjera je da se vraćamo u normalu. Cijene karata se sigurno neće dizati - rekao je Butković.
Odnosi se to i na zračni promet.

NACIJO, IZDRŽI! Na kavu 11. svibnja, ugostitelji zbunjeni: Nemamo još ni upute

- Od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb - Split, Zagreb - Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu - rekao je Butković i najavio da se razmišlja o snižavanju cestarina.

- To je opcija, da se cijena snizi za hrvatske građane, ali to je dosta delikatno jer ne možemo isključiti one koji ne dolaze iz Hrvatske - rekao je ministar prometa.
 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • đuro71 24.04.2020.

    Treba pojeftinit plače su nam na minimalcu

  • 24.04.2020.

    Pa moraš tati dati malo više nego lani,ove cijene cestarina ima samo u Hrvatskoj,cijela evropa nam se smije koga plačamo,pa u Austriji godišnja vinjeta za autoban i tunele 157,00 Eura,a Županja-Krapina-Županja 460,00K.N. govorim o cijeni kombi vozila

  • 24.04.2020.

    Butkoviću, hoće li poskupiti kineski Pelješki most? 🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare