To je to što me zanima!

Butković: Pelješki most otvara se krajem srpnja. Cijene? Neće biti prevelik i abnormalan rast

Završavamo najveći infrastrukturni projekt u Hrvatskoj, kazao je ministar Oleg Butković uoči otvorenja Pelješkog Mosta u srpnju. S njim će otvoriti i 25 kilometara pristupnih cesta, a ostatak do kraja godine
Vidi originalni članak

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je Pelješki most i istaknuo da po prvi put na most dolazimo bez zaštitnih kaciga s obzirom da se most više ne smatra gradilištem zbog položenog tehničkog pregleda.

UŽIVO S PELJEŠKOG MOSTA:

- Jako sam zadovoljan što privodimo kraju najveći i najvažniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Ono što u ovom trenutku mogu reći je da ćemo krajem srpnja otvoriti Pelješki most sa dijelom pristupnih cesta, točnije drugu i treću fazu. Drugu koja ide od Duboke do Sparagovića te treću koja ide od Sparagovića do Prapratnog, ukupno 25 kilometara - započeo je Butković obraćanje na Pelješkom mostu, rekavši da nakon njih preostaje još 8 kilometara obilaznice kod Stona te spoja na cestu D8, što bi trebalo biti spremno do kraja ove godine.

'Cijene ne bi trebale rasti abnormalno'

- Na ranijem sastanku sa izvođačima i nadzorima danas smo utvrdili da izvođači rade zaista u otežanim uvjetima zbog poremećaja cijena na tržištu. I taj smo dio pripremili, na Vladi ćemo donijeti odluku, predlagač će biti Ministarstvo graditeljstva, tako da ćemo i taj dio regulirati, a to vrijedi naravno i za sve druge projekte u Hrvatskoj. Cijene ne bi trebale biti prevelike ni abnormalne - rekao je ministar, koji ponajviše zahvaljuje Hrvatskim autocestama i ostalima.

IMPRESIVNI PRIZORI VIDEO Pelješki most prošao je tehnički pregled: Očekuje se otvorenje ovog ljeta u srpnju

- Očekujemo najviše uzvanike da će doći, pa tako i visoke dužnosnike na razini EU. Radimo i na tome naravno - rekao je Butković, koji je na pitanje novinarke o tome hoće li na otvorenje pozvati predsjednika Milanovića, rekao kako najprije treba završiti projekt, te da će uzvanika biti.

Nakon ministra Butkovića izjave je dao predsjednik Hrvatskih cesta, Josip Škorić.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ´´´.Kamocemo.´´´´ 27.05.2022.

    . nisu dogovorili sa Bosnom sve u vezi spornih granica na tom podrucju.....opet.. Dobar pocetak, samo naprijed...... pa na sudove, ...Sve je to Brkic dobro podmazao i posložio uz podršku Plenkija.....palo je nešto kešovine, obecanja i stvar opet štima....aa Bosancima najbolje jer koriste situaciju........ofce zadovoljne...

  • ´´´.Kamocemo.´´´´ 27.05.2022.

    Nekoliko velikih pitanja ostaje otvoreno : Koliko provizije za dodijelu radova Kinezima je dobio HDZ ,koliko Plenkovic ,koliko Butkovic te koliko ce se platiti Sudu da bi odbio tužbu od Austrijskoga Strabagea !

  • cvat 27.05.2022.

    što znaći biti pokvaren i bezobrazan u HR-u - biti politićar ? "cjena neće biti velika " - pokvareno da nemože bit ??? - gospodine vi sigurno niste čuli da su izmišljeni novci i cifre i to u nekim apoeima ! puno i malo su izmislili prevaranti i oni koji hoće nešto reći ali im inteligencija i neznanje nedopušta jer neznaju !-ja sam htio kupiti nešto i prodavatelj mi je rekao da neće puno koštati otišao tristo km. kad ono cjena ko da kupujem novoi još me izvređa što bi htio ,!- kolioko će u kunama koštati mostarina - nemoj se praviti pametan kad si????

Komentiraj...
Vidi sve komentare