To je to što me zanima!

Čak više od 300 milijuna djece živi u ekstremnom siromaštvu

UN-ova agencija upozorava da svako šesto djece u svijetu živi s manje od 2,15 dolara dnevno te navodi da bi 30 milijuna djece bilo izašlo iz siromaštva da nije bilo pandemije
Vidi originalni članak

Pandemija covida-19 snažno je usporila borbu protiv siromaštva kod najmlađih te 333 milijuna djece još uvijek živi u uvjetima ekstremnog siromaštva, stoji u izvješću UNICEF-a i Svjetske banke.

UN-ova agencija upozorava da svako šesto djece u svijetu živi s manje od 2,15 dolara dnevno te navodi da bi 30 milijuna djece bilo izašlo iz siromaštva da nije bilo pandemije.

STOPA RIZIKA OD SIROMAŠTVA Gotovo 20 posto ljudi živi na rubu siromaštva u Hrvatskoj

"Teške krize kao posljedice covida-19, ratova, klimatskih promjena i gospodarskih šokova su zaustavile napredak i ostavile milijune djece u ekstremnom siromaštvu", rekla je generalna direktorica UNICEF-a  Catherine Russell.

"Svijet u kojem 333 milijuna djece žive u ekstremnom siromaštvu, lišeni ne samo najosnovnijih potreba, već i dostojanstva, životnih prilika i nade, je jednostavno nedopustiv", dodala je.

BORBA PROTIV SIROMAŠTVA Umirovljenici: 'Sustav provodi ekonomsko nasilje nad nama!'

Ekstremno siromaštvo pogađa čak 40 posto djece u subsaharskoj Africi.

Iako se u ostalim područjima svijeta posljednjih godina bilježi pad dječjeg siromaštva, subsaharska Afrika ima veliki porast, ponajprije zbog galopirajućeg demografskog rasta, pandemije i katastrofa uzrokovanim klimatskim promjenama.

50 NIJANSI CRVENE Brišemo tabue: Zbog čega menstrualna krv mijenja boju?

Luis Felipe Lopez-Calva, direktor Svjetske banke za pitanja siromaštva i jednakosti je rekao da se tu djecu ne smije napustiti.

"Okončanje siromaštva djece je politički izbor", rekao je Lopez-Calva.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vilim1234 13.09.2023.

    Slava Ukrajini ,oni dobijaju koliko Zelenski zauzeli,svi mu služe kao bankomat

  • kaius 13.09.2023.

    netko j..e ,a netko plaća....bi bilo...cinično?

Komentiraj...
Vidi sve komentare