To je to što me zanima!

Capak: Civilna zaštita nadzirala bi svadbe s više od 100 gostiju

Podij treba biti dovoljno velik, četiri kvadratna metra po plesaču. Ples treba biti individualan i to bi se sve nadziralo. Svima je u interesu, i onima koji organiziraju i onima koji dolaze da se nitko ne zarazi, rekao je Capak
Vidi originalni članak

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je nove epidemiološke mjere koje se očekuju i rekao kako se razmatraju sve opcije.

- U diskusiji je bilo da se ograniči i broj sudionika na svadbama, ali je izglednije da ćemo ostaviti broj, ali uvesti preporuku za sva okupljanja, svadbe, pričesti, krizme i postaviti malo strože mjere - rekao je Capak za Dnevnik Nove TV

POGLEDAJTE VIDEO: Capak protiv vlakića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kaže kako bi u tim situacijama postojala obveza da se skup prijavi Civilnoj zaštiti ukoliko ima više od 100 ljudi, a da će onda oni organizirati nadzor. To bi bile neke mješovite inspekcije koje će nadzirati drže li se okupljeni propisanih mjera. 

Nove preporuke sadržavat će i uputu koja će se odnositi na ples. 

- Podij treba biti dovoljno velik, četiri kvadratna metra po plesaču. Ples treba biti individualan i to bi se sve nadziralo. Svima je u interesu, i onima koji organiziraju i onima koji dolaze da se nitko ne zarazi - objašnjava.

STIŽU NOVE PREPORUKE Capak: Nema ljubljenja i hrane na pladnjevima na svadbama

Raspravlja se i o obvezi nošenja maski. 

- To je bila jedna od glavnih tema danas ujutro i popodne. Mi za sad imamo obvezu nošenja maski samo u javnom prijevozu, a to bi bilo prošireno i na neke druge zatvorene prostore no, još ne znamo koje. Uglavnom one u kojima je veći broj ljudi gdje je teško držati distancu - zaključuje ravnatelj. 

Najavio je i jeftinije testove na korona virus.

- Razmatra se da se revidiraju cijene reagensa i rada koje su u početku bile visoke, dakle da pružatelji usluge s HZZO-om razmotre nižu cijenu. Svakako možemo očekivati niže cijene - kaže Capak.

 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • daradara 10.07.2020.

    Imam prijedlog za Capaka: umjesto da svatovima mjere temperaturu kod dolaska, radje nek im izmjere kvocjent inteligencije- pa onda glupe pustit unutra na hrpu; a pametni ce se i tako sami izdvojit na stranu. Imam prijedlog i za ljutite mladenke- najbolje vjencajte se on-line

  • domek12 10.07.2020.

    nece sebi ni drugim pomoc s tim bahacenjem..te vase hipi stavove i glupiosti s facebook i logicno he ostavite doma ..ja da sam capak drugacuije vih to rjesio nece se drzati pravila,potpisati ces da se slazes da u slucaju bolesti neces prihvatiti respirator te da koga zarazis ocekujes tuzbu

  • domek12 10.07.2020.

    capak vidio sam djelu milan bandicevu civilnu zastitu ne rade nista zaboravi to..vas stav je mlak i neucinkovit ..izlazete ljude opasnost samo zbog par kuna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare