To je to što me zanima!

Capak: Da, postoji velika šansa da se korona vrati na jesen...

Zbog povoljne epidemiološke situacije i rezervi u zdravstvenom sustavu koji smo stvorili, smatramo da imamo dovoljan kredit da počnemo s popuštanjem mjera, izjavio je Capak
Vidi originalni članak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Kriznog stožera, epidemiolog Krunoslav Capak, progovorio je za 'Al Jazeeru Balkans' o uspješnosti Hrvatske u borbi protiv korona virusa te popuštanju restriktivnih mjera. Također je rekao kako smatra da su velike vjerojatnosti da će se virus vratiti na jesen. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zbog povoljne epidemiološke situacije i rezervi u zdravstvenom sustavu koji smo stvorili, smatramo da imamo dovoljan kredit da počnemo s popuštanjem mjera. Teško je predvidjeti hoće li doći do toga da nam se vrati loša epidemiološka situacija, ali nadamo se da neće jer smo propisali strogi epidemiološki okvir kojeg se svi trebaju pridržavati. Svaka aktivnost je dobila svoj okvir koji se sastoji od socijalnog distanciranja i higijene. Ako se dogodi da nam se vrati lošija situacija onda ćemo pažljivo razmotriti zbog čega je to tako - rekao je Capak te dodao da ukoliko će biti potrebno, će se nazad vratiti mjere.

- Mi smo ovo popuštanje mjera napravili u fazama i jedna od glavnih smjernica je upravo faznost i oprez koju preporučuje WHO - izjavio je Capak na pitanje slušaju li se upute Svjetske zdravstvene organizacije. Ravnatelj HZJZ-a rekao je kako je najvažnija odrednica svakako ona epidemiološka, odnosno pad oboljelih što se u Hrvatskoj pokazalo. 

NAJAVIO NOVE MJERE Capak: 'Ljudi su mi slali poruke da sam Hitler današnjice'

- Imali smo tri dana jednoznamenkasti broj oboljelih, a kad smo razrađivali karantenizaciju i mjeru najvažnije je bilo da predvidimo kapacitete zdravstvenog sustava za oboljele, ako nam se dogodi španjolski ili talijanski scenarij. Čak i naša infektivna klinika ima mjesta za Covid-19 bolesnike - objasnio je Capak. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • dahhmal 01.05.2020.

    Jel bi bilo mozda dosta jeste imali svojih 15 minuta slave,hvala vam kaj ste nam pokazali kak sa nama se lako moze manipulirati kako nam uzeti slobodu unistiti egzistenciju. Postoji stara poslovica operacija uspjela pacijent umro,zato stanite malo na loptu i pustite da pokusamo spasiti kaj se jos moze i nemojte nam opet bacati klipove pod noge plaseci nas kaj ce u jesen biti.

  • trom 01.05.2020.

    Kako znaju da će se vratiti na jesen, kad se o virusu ništa ne zna i nepoznato je njegovo ponašanje. To je dokaz da je sve izmišljeno i da nam na jesen spremaju novu rundu maltretiranja.

  • Hyper 01.05.2020.

    Vi bi sve na kredit, na dug...naravno, mi da ga vraćamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare