To je to što me zanima!

Capak: 'Mi smo svi u crvenom, cjepivo treba doći u prosincu'

Krunoslav Capak je u Dnevniku Nove TV komentirao zahtjev istarskog Stožera da se nove mjere ne odnose na Istru, rekao je da bi cjepivo trebalo stići do prosinca
Vidi originalni članak

Krunoslav Capak gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je objasnio zašto su strože mjere donesene tek sad. 

SLABIJE OD OSTALIH Capak o cjepivu koje je naručila Hrvatska: Nismo tada znali koliko će ono biti učinkovito

 - Mi smo uzeli strategiju da kontinuirano pratimo situaciju i donosimo odluke. Prije mjesec dana smo donijeli paket mjera kojim smo usporili rast. Računali smo da će to biti dovoljno, ali u zadnja tri tjedna imamo porast. Sad smo došli do zaključka da trebamo nove mjere - rekao je Capak i dodao da smo ovaj tjedan imali rast broja zaraženih od 15 posto. 

 - Nadamo se da će temeljem ovih mjera padati broj novozaraženih. Ako to bude silazni trend onda će nam biti lakše donijeti odluku o popuštanju određenih mjera - izjavio je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nove mjere u Hrvatskoj 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istra neće biti iznimka

Istarski stožer zatražio je popuštanje mjera za ugostitelje jer stoji bolje od ostatka zemlje, ali Capak im je poručio da se to neće dogoditi:

 - Iako Istra stoji najbolje od županija, incidencija u Istri je oko 570 dok je prosječna incidencija za Hrvatsku 910, što znači da je njihova situacija puno povoljnija, no ipak je ta incidencija zaraze 11 i pol puta veća od one koju je EU odredila da ulazi u crvenu zonu. Mi smo svi u crvenoj zoni. Uključujući cijelu Europu.

KUPILI SMO NAJSLABIJE CJEPIVO Đikić: "Velika je razlika od 20 posto po pitanju učinkovitosti, ne znam kako su to računali..."

Svjetska zdravstvena organizacija i Europski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti ne priznaju u svojoj definiciji rezultate brzih antigenskih testova pa se ti rezultati ne pribrajaju dnevnom broju novih slučajeva, no Hrvatska ih svejedno koristi kao pomoćno sredstvo. Capak kaže da se brzi testovi provode kao mjera za što brže stavljanje zaraženih u samoizolaciju.

Cjepivo još nije registrirano Europskoj agenciji za lijekove, ali čim to bude, stići će u Hrvatsku.

 - Teško je reći kada će to biti, ali očekujemo da će doći u prosincu - rekao je Capak.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • crazy mind 27.11.2020.

    ne sam da treba uvesti obavezno cjepljenje neg treba odma i onima koji su glasali za predmetne lupiti i jen pendrek po guzici, morti pomogne (ni verovatno) 🤣🤦‍♂️

  • 27.11.2020.

    Cijela ova histerija mi miriše na uvod u obavezno cijepljenje.Ako je tako ulica i masovni prosvjedi je jedino što preostaje.Individualni otpor malo toga može.

  • Puky_gbr 27.11.2020.

    Lega ludilo. Oni koji su jučer "pljuvali" po "Stožeru" i Plenkoviću da kasni sa strogim mjerama danas "pljuju" zato što će se uvesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare