To je to što me zanima!

Capak najavio strože mjere na jesen: 43% zaraženih delta soj

Najavio je i restriktivnije mjere ako brojke počnu rasti, a drugog načina za zaštitu ne vidi. Capak je rekao da su računali na zdrav razum građana kada je u pitanju cijepljenje, brojke cijepljenih su i dalje niske.
Vidi originalni članak

Cilj HZJZ-a da se prvom dozom cijepi 50 posto odraslih nije postignut, a kao glavni razlog Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a naveo je smanjen interes građana, piše Nova TV.

- Mnogi ljudi kalkuliraju da se ne žele cijepiti sada, nego da će se cijepiti kasnije, dok vide situaciju, što je loše jer mi ne možemo odraditi ovu turističku sezonu ako se ne cijepimo više - rekao je Capak.

VEĆE OTVARANJE Evo koje mjere vrijede od danas

Dodao je da nas na jesen, a vjerojatno i prije, čeka novi val zaraze zbog indijskog soja virusa zbog 43 posto prisutnosti od zadnjeg sekvenciranja.

Najavio je i restriktivnije mjere ako brojke počnu rasti, a drugog načina za zaštitu ne vidi. Capak je rekao da su računali na zdrav razum građana kada je u pitanju cijepljenje. Iako su građane pokušali motivirati koncertom Đanija Stipaničeva, brojke cijepljenih su i dalje niske.

KRUNOSLAV CAPAK: 'Cijepljenje je usporilo, a jučer smo imali 43 posto delta soja'

- Mislili smo - nabavljeno je dovoljno cjepiva, komunicirali smo da je potrebno da se cijepi 70-80 posto stanovništva da bi riješili ovaj problem koji imamo, koji je zaustavio globalnu ekonomiju, koji je zaustavio život u svijetu. Jedini način da se riješimo toga je da se cijepimo - objasnio je.

Capak je objasnio da je bilo tehničkih problema oko covid potvrda, no da se rješavaju. Hrvati i dalje mogu bez ikakvih ograničenja putovati diljem Europe.

Idi na 24sata

Komentari 209

  • manijak na dopustu 09.07.2021.

    Delta ili Lambda soj?

  • kajncfra 01.07.2021.

    Capače, Capače...Divan je, ovaj naš, hrvatski jezik.

  • kajncfra 01.07.2021.

    Ovo su "divne, divne, divne" najave, gospodine Capak. Vi ste pravi gospodin. Odaje Vas izraz lica. Vi ste autoritet. Rođeni vođa. Svakako. Bez obzira na delegiranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare