To je to što me zanima!

Capak objasnio mjere: Konobar na metar udaljenosti nije rizik

Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca, objasnio je Capak
Vidi originalni članak

Hrvatsku do povratka u normalni život čekaju tri faze. Od ponedjeljka, 27. travnja Vlada dozvoljava rad svim trgovinama osim onih u trgovačkim centrima, a s fazom koja počinje 11. svibnja trebali bi se otvoriti sami shopping centri kao i ugostiteljski objekti kojima će biti dozvoljen rad na terasama. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran s korona virusom, i to je epidemiološki neprihvatljivo. Mi moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da ju kod kuće probate i vratite, ako vam odgovara ili na neki drugi način zamijenite - izjavio je Capak za RTL te objasnio kako će funkcionirati ispijanje kave u doba korona virusa. 

NACIJO, IZDRŽI! Na kavu 11. svibnja, ugostitelji zbunjeni: Nemamo još ni upute

- Ako vam na određenu udaljenost od jedan metar ili više od jedan metar dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili to se ne smatra bliskim kontaktom, i tako se korona virus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca - objasnio je Capak te dodao kako se već naviknuo na ovaj način života. 

Idi na 24sata

Komentari 104

  • kormilar 24.04.2020.

    Gospodine Capak, kako ćemo u kafiću piti kavu s maskom na licu?

  • MyLifeMatters 24.04.2020.

    Smrtnost koronavirusa je umjetno podignuta ne brojanjem asimptomatskih bolesnika i ubrojavanjem raznoraznih smrti

  • MladenBanović 24.04.2020.

    Mislim da su oni malo prolupali

Komentiraj...
Vidi sve komentare