Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca, objasnio je Capak
Capak objasnio mjere: Konobar na metar udaljenosti nije rizik
Hrvatsku do povratka u normalni život čekaju tri faze. Od ponedjeljka, 27. travnja Vlada dozvoljava rad svim trgovinama osim onih u trgovačkim centrima, a s fazom koja počinje 11. svibnja trebali bi se otvoriti sami shopping centri kao i ugostiteljski objekti kojima će biti dozvoljen rad na terasama.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran s korona virusom, i to je epidemiološki neprihvatljivo. Mi moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da ju kod kuće probate i vratite, ako vam odgovara ili na neki drugi način zamijenite - izjavio je Capak za RTL te objasnio kako će funkcionirati ispijanje kave u doba korona virusa.
- Ako vam na određenu udaljenost od jedan metar ili više od jedan metar dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili to se ne smatra bliskim kontaktom, i tako se korona virus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca - objasnio je Capak te dodao kako se već naviknuo na ovaj način života.