To je to što me zanima!

Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci

Optužnicom se Čehoka teretilo da je pogodovao Davoru Patafti i oštetio Varaždin za oko 14 milijuna kuna. Više puta je mijenjana optužnica, a zbog afere je Čehok bio i u zatvoru te dao ostavku
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Županijskom sudu je objavljena nepravomoćna presuda varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku optuženom da je u ranijem mandatu, od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao poduzetniku Davoru Patafti, čime je Varaždin navodno oštećen za oko 14 milijuna kuna. Po prvoj točki optužnice za zbrinjavanje otpada su obojica oslobođeni.

Prema drugoj točki koja se odnosi na zamjenu zemljišta na štetu grada Varaždina pri čemu je profitirala tvrtka Davora Patafte i Čehok i Patafta i Narcisa Huljev su proglašeni krivima. 

Čehok je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, a Patafta na godinu i osam mjeseci. 

Huljev prema pravomoćnoj presudi mora u zatvor na devet mjeseci, a na devet neće ako u roku od pet godina ne ponovi kazneno djelo.

AFERA OD 14 MIL. KUNA Stiže presuda Čehoku: Zbog afere već jednom dao ostavku

Čehok i Patafta su osuđeni i za kupnju zemljišta za izgradnju stanova POS-a, a oslobođeni su za promjene oko vlasničke strukture aerodroma. 

Osim tih zatvorskih kazni Čehok, Patafta i Huljev moraju solidarno vratiti više od pet milijuna kuna Gradu Varaždinu i gradskoj tvrtki koja je ušla u posao s POS-ovim stanovima, a za ostali dio od sedam milijuna kuna Varaždin je upućen da ih ostvari u parnici protiv osuđenih.  

Presudu je pročitala sutkinja Tanja Pavelin koja je vodila postupak od veljače 2015. godine.   

Idi na 24sata

Komentari 91

  • domoljub029 20.07.2018.

    LOPOV sram ga bilo

  • Šumar66 19.07.2018.

    tko još glasa za njegai kako se može vratiti u vlast nije mi jasno

  • Puta Madre 19.07.2018.

    Mogu li ja godine dana za 7 milijuna.Di ćeš boljeg odmora još ti masno plate

Komentiraj...
Vidi sve komentare