Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Stiže presuda Čehoku: Zbog afere već jednom dao ostavku

Optužnicom se Čehoka tereti da je pogodovao Davoru Patafti i oštetio Varaždin za oko 14 milijuna kuna. Više puta je mijenjana optužnica, a zbog afere je Čehok bio i u zatvoru te dao ostavku

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
8 komentara

Na zagrebačkom Županijskom sudu u četvrtak bi trebala biti objavljena nepravomoćna presuda varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku optuženom da je u ranijem mandatu, od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao poduzetniku Davoru Patafti, čime je Varaždin navodno oštećen za oko 14 milijuna kuna.

Presudu bi u 11,30 sati trebala pročitati sutkinja Tanja Pavelin koja je vodila postupak od veljače 2015.

Riječ je o optužnici koja je, iz drugog pokušaja, potvrđena u prosincu 2012. nakon što je Uskok detaljnije obrazložio zašto smatra da su se Čehok, varaždinski poduzetnik Patafta i ostali udružili zbog počinjenja kaznenog djela. Optužnica je, međutim, ponovno mijenjana i u svibnju ove godine kada je Uskok odustao od optužbi za udruživanje, a smanjen je i iznos moguće štete koja se u prvoj optužnici procjenjivala na gotovo 50 milijuna kuna.

Osim Čehoka i Patafte, optužnica tereti Narcisu Huljev, Tomislava Kezelja, Hrvoja Vojvodu i tri Pataftine tvrtke. Uskok tvrdi da su zloporabili položaj i ovlasti, odnosno da su u tim kaznenim djelima pomagali ili na njih poticali.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju 2014. iz istražnog zatvora u Remetincu, gdje je proveo više od mjesec i pol dana, dao ostavku na gradonačelničku dužnost.

Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna. Patafta je, pak, dao jamčevinu u vrijednosti od 12 milijuna kuna, što je jedna od najvećih u povijesti hrvatskoga pravosuđa.

Možda vas zanima i ovo:
Message