To je to što me zanima!

Čelnici stranaka jutros obavili građansku dužnost i glasovali

Jadranka Kosor na biralište došla je u pratnji sina Lovre, a Zoran Milanović na biralište u Krajiškoj došao je u pratnji supruge Sanje. Glasovao je i Josipović
Vidi originalni članak

Zoran Milanović u pratnji supruge Sanje glasovao je u 8 sati ujutro u Krajiškoj ulici. 

- Očekujem pobjedu.  Uspjeh će biti onaj koji pokaže da smo zaslužili povjerenje građana - rekao je. Čekat će rezultate izbora u krugu obitelji i baviti se sportom. 

Jadranka Kosor glasovala je u 9 sati u osnovnoj školi A.G. Matoša u Zagrebu u pratnji sina Lovre i glasnogovornika Vlade Mladena Pavića. Dobro raspoložena pozdravila je članove odbora i glasovala. 

- Nadam se da će Hrvati sami odlučiti o sudbini Hrvatske u sljedeće 4 godine, a ne da umjesto njih odluče ankete ili mediji - rekla je Kosor. Nada se da će sljedeća Vlada voditi bespoštednu borbu protiv korupcije. Optimistična je i kaže da je uvjerena da će 2013. HDZ-ova vlada uvesti Hrvatsku u EU. Komentirala je odnos s Josipovićem i rekla da imaju otvorenih pitanja, ali suradnju s njim je ocijenila dobrom.  

Predsjednik Ivo Josipović u pratnji supruge Mirjane glasovao je u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. 

- Vjerujem da će Vlada poduzeti sve da se izvučemo iz gospodarske krize - kaže Josipović. Nada se da će suradnja sa budućom Vladom biti još bolja. 

Milan Bandić sa suprugom oko 10 sati glasovao je u Njegoševoj ulici. 

Rekao je kako je obavio svoj jutarnji ritual  - trčanje. Rekao je kako je u dobroj fizičkoj i psihičkoj kondiciji. Očekuje dobar odaziv birača i dobar rezultat. 

Bivši predsjednik Stjepan Mesić također je glasovao u Krajiškoj. 

- Tko god da pobijedi imat će teške probleme za riješiti zbog financijske krize. Vlada će morati donijeti teške mjere. Prvi cilj je stabilizacija gospodarstva - kaže Mesić. 

Komentirao je Ivu Sanadera i rekao da je on imao jednu retoriku za EU i javnost i drugu za stranku i najbliže suradnike. Kosor je, kaže Mesić, imala dobrih poteza na početku - deblokirajući pregovore sa Slovenijom i objavom ugovora s MOL-om za što je trebalo hrabrosti. Kasnije je otišla u estradu i otvarala sve i svašta. To joj nije bilo potrebno, kaže bivši predsjednik.

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a i nositelj liste Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici,  glasovao je ujutro u 10 sati u Uredu državne uprave u Varaždinu. Na biralište je stigao sa suprugom Marijom.

- Nisam umoran, predizborna šutnja je dobra stvar. Jutro je prekrasno, probudili smo se na brdu gdje je sjalo sunce – rekao je Čačić i dodao da svaki petak odlazi u vikendicu i ondje ostaje do nedjelje. 

- Očekujemo 10 mandata, a za 11 se borimo. Teško vjerojatno da ćemo osvojiti 12. Kolege iz drugih stranaka bore se za preostalih dva do četiri mandata - kaže predsjednik HNS-a i dodaje kako očekuje da se konačno dovedemo u situaciju da Hrvatska počne zarađivati. 

- To nismo mogli proteklih 20 godina, a ni onih 40 prije toga. Neće biti lako jer nikad nismo bili u težoj krizi - rekao je Čačić. 

Vesna Pusić glasovala je u Zagrebu u 11 sati. 

- Očekujem pobjedu. Ne bi se htjela zatrčavati s procjenom rezultata, ali nadam se 'čvrstom' mandatu. Dobila sam samo pozitivne reakcije od ljudi na biralištu - rekao je Pusić i dodala da je uzbuđena. Uvijek prije izbora ide na plac i to je učinila i ovaj put. 

Svjež, sit i dotjeran gradonačelnik Željko Kerum je točno u 14 sati došao glasovati u dječji vrtić "Kaštelet" na splitskim Mejama. Prije dvije i pol godine ga je na izbore za gradonačelnika dovela supruga Ankica, a ovaj put je ulogu šoferke preuzela Fani Horvat. Elegantna i skockana od glave do pete Fani je brzinski zaokružila listić i dragog prepustila novinarskim upitima. Kerum nije htio puno govoriti, kako ne bi izišao iz okvira izborne šutnje te DIP-u i GONG-u dao posla. 

 - Ono čemu se nadam ću i postići, jer ja se upuštam u nešto samo ako sam siguran u uspjeh - rekao je splitski gradonačelnik. Nisam se nešto posebno sredio. Stavio sam kravatu s konjem, jer ih volim i za mene je konj znak pobjede.", prokomentirao je Kerum svoj styling. 

Sestra Nevenka je za razliku od brace uranila i na svom biračkom mjestu bila već u 8 sati. Ubacila je listić, i otišla bez ikakve izjave. 

Don Ivan Grubišić svoj je listić zaokružio u 9 sati, na biračkom mjestu nedaleko od crkve u kojoj je služio dugi niz godina. "Ja sam sada u mirovini, čuo sam da je otvoren natječaj za Sabor pa sam se prijavio", kazao je neovisni kandidat.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • trollzor333 04.12.2011.

    mesič na sliki zgleda ko kondukter :D

  • trovuk1991 04.12.2011.

    hvala liku koji montira galeriju slika , pa je jednog poštenog ivana grubišića postavio iza svih iscjedaka tipa mesić i sl. , a u društvu "sove" :(

  • vlado01 04.12.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare