To je to što me zanima!

Černjihiv i dalje pod napadima, civili bježe prema Mariupolju

Rusi nastavljaju granatirati Černjihiv unatoč najavama Moskve da će smanjiti vojno djelovanje u tom području, rekla je u četvrtak britanska obavještajna služba,
Vidi originalni članak

Rusi nastavljaju granatirati Černjihiv unatoč najavama Moskve da će smanjiti vojno djelovanje u tom području, rekla je u četvrtak britanska obavještajna služba, a ukrajinske vlada objavila je da su autobusi krenuli put opkoljenog Mariupolja radi evakuacije civila.

Ruske snage i dalje drže položaje istočno i zapadno od Kijeva unatoč povlačenju ograničenog broja postrojba, reklo je ministarstvo obrane u priopćenju.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sljedećih dana vjerojatno će se voditi žestoke borbe u predgrađu Kijeva navodi se u priopćenju.

Žestoke borbe i dalje se vode u Mariupolju, ključnom cilju ruskih snaga, reklo je ministarstvo dodajući da je središte grada još pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Rusija je nedavno najavila da će "radikalno smanjiti" svoje "vojno djelovanje u smjeru Kijeva i Černjihiva" i da će se usredotočiti samo na područje Donbasa, na istoku zemlje.

RUSI SE PREGRUPIRAJU Ukrajinska vojska: Odbili smo pet neprijateljskih napada u smjeru Donjecka i Luganska

Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk rekla je da su autobusi na putu za Mariupolj u pokušaju da evakuiraju civile iz tog potpuno razorenog grada koji ruske snage drže opkoljenog od početka invazije 24. veljače.

Rusko ministarstvo obrane najavilo je u srijedu navečer da će lokalni prekid vatre nastupiti u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu u četvrtak u Mariupolju.

Vereščuk je rekla da je Međunarodni odbor Crvenog križa potvrdio da je Rusija pristala otvoriti humanitarni koridor radi evakuacije desetina tisuća civila.

POZVALA RUSIJU DA POVUČE SNAGE Šefica UN-a za ljudska prava: Napadi na civile su ratni zločini, Ukrajinci trpe 'živu noćnu moru'

Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za onemogućavanje evakuacije stanovnika Mariupolja koji je pod žestokim napadima ruskih snaga i tjednima u njihovom okruženju.

Ukrajinske snage pripremaju se za nove napade na istoku zemlje gdje Rusi jačaju vojnu prisutnost, nakon što su pretrpjeli neuspjehe u blizini glavnog grada Kijeva, izjavio je u četvrtak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • picuskin 31.03.2022.

    Rusi su lažovi, čim zinu lažu, sve što kažu laž je

  • Usora1 31.03.2022.

    Mogli ste u naslovnicu staviti da civili bjaze u zagreb. Logika bi bila ista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare