To je to što me zanima!

Česi bijesni: U prodaji kalendar na kojemu su zloglasni nacisti

Proizvodi koje veličaju najgore ratne zločince u ljudskoj povijesti su nepodnošljivi. Ne mogu shvatiti da netko radi, prodaje ili kupuje takvo smeće. Drago mi je što se pokrenula rasprava, rekao je Israng
Vidi originalni članak

Prodaja zidnog kalendara s fotografijama visokopozicioniranih nacista izazvao je bijes u Češkoj.

Potražnja za kalendarom tako je velika da kupci koji su ga naručili moraju čekati 14 dana za isporuku, objavila je online trgovina izdavača Naše vojsko u srijedu u Pragu.

Kalendar sadrži fotografije zloglasnih zapovjednika SS-a Reinharda Heydricha i Karla Hermanna Franka te Josefa Mengelea, monstruoznog liječnika iz koncentracijskog logora Auschwitza, poznatog po stravičnim eksperimentima na logorašima.

Savez židovskih zajednica u Češkoj Republici namjerava dići tužbu protiv izdavača zbog propagiranja nacionalsocijalizma i veličanja ratnih zločinaca,  tužba koja ima veću težinu od bilo kakvih argumenata o slobodi izražavanja.

Christoph Israng, njemački veleposlanik u Češkoj, putem Twittera izrazio je svoje gnušanje. 

- Proizvodi koje veličaju najgore ratne zločince u ljudskoj povijesti su nepodnošljivi. Ne mogu shvatiti da netko radi, prodaje ili kupuje takvo smeće. Drago mi je što se u Češkoj, koja je toliko pretrpjela od nacista,  pokrenula rasprava o tome želite li to i dalje tolerirati.

OTVORIT ĆE SE I BRITANIJI Nijemci od 15. lipnja ukidaju upozorenja za odlaske u EU...

Ministarstvo unutarnjih poslova u Pragu reagiralo je otkazom zakupa skladišnog prostora tog izdavača, bivše državne izdavačke kuće.

Praško gradsko vijeće već je poništilo najam prodajnog mjesta u travnju, navodeći etičke razloge.

Izdavač Naše vojsko u prošlosti izazvao je bijes prodajom šalica s Hitlerovim likom. Policija u tome nije vidjela razloge za tužbu te je slučaj odbacila. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 28.05.2020.

    Gde je sad onaj "ok_u_redu" da vidi šta je njegovo društvo.

  • Borna.2 28.05.2020.

    Samo malo, u naslovu piše kako su Česi bijesni, a onda dalje kako ima toliko narudžbi da se čeka po 14 dana. Znači nisu Česi bijesni nego židovi u češkoj koji dižu tužbu. Zanimljivo je kako je sloboda izražavanja u nekim slučajevima svetinja (ako su npr na meti kršćani) a u nekima smrtni grijeh. Ajde još tužba zbog veličanje ratnih zločinaca, ali kakvog uporišta ima tužba zbog propagiranja nacionalsocijalizma?

  • kajbuljis 28.05.2020.

    Cinjenica je da najvece zajednice nacista opce nisu u njemackoj pa cak nemaju niti jednog nijemca kao clana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare