To je to što me zanima!

Misa za poginule vatrogasce: Na Kornat stigla i predsjednica

Uz članove obitelji, vijence za 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, položili su jutros vatrogasci iz JVP Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić
Vidi originalni članak

Obilježavanje desete godišnjice kornatske tragedije i ove se godine održava na otoku Kornatu gdje će kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, biti služena misa zadušnica, a potom će okupljeni obići 12 suhozidnih spomen križeva koji su podignuti na mjestima gdje su vatrogasci stradali. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Kornate su osim obitelji stradalih, stigli i vatrogasci iz cijele Hrvatske.  Mogu se vidjeti oznake raznih vatrogasnih postrojbi i DVD-ova - od Pule, Pazina, Velike Gorice, Unešića pa sve do Krškoga. Prijevoz ovim brodom organizirali su DVD Tisno (pod vodstvom Tome Belakušića) i DVD Murter. 

Na Kornat je stigla predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović. Ona je prva predsjednica Hrvatske koja je došla na mjesto kornatske tragedije.

Šibenik: Vijenci za stradale vatrogasce

Vijenci i svijeće u spomen na tragično stradale vatrogasce na Kornatima položeni su u srijedu, na desetu obljetnicu Kornatske tragedije, ispred vatrogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Ni deset godina nakon što je na Kornatima, i od posljedica ozljeda u bolnicama, preminulo 12 vatrogasaca, prava istina o njihovoj pogibiji još uvijek se ne zna.

"Tužna sam i ne znam što bih rekla jer ne znamo što se dogodilo, a voljeli bi znati, iako se vjerojatno nikad neće saznati. To jedino može znati onaj gore visoko koji sve vidi i koji nam daje snagu da živimo dalje. Da nije njega, bili bismo svi već gotovi. Teško je i nitko to ne može opisati, to jedino zna onaj koji je to doživio", rekla je jutros supruga stradalog vatrogasca Marinka Kneževića.

Uz članove obitelji, vijence za 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, položili su jutros vatrogasci iz JVP Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom.

 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • vilim 30.08.2017.

    Kitarovićka opet lupeta kako će se zauzeti da se sazna prava istina tragedije, pa što si do sada čekala, idemo ??!!..

  • Ubuntu_1 30.08.2017.

    Za razliku od bezbroj drugih mjesta, ovdje, na Kornatima je i trebala biti. U moru minusa, upisujem joj plus.

  • jakolishe 30.08.2017.

    predsjednica je sa svojim hr narodom u dobru i zlu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare