Obavijesti

News

Komentari 71

Misa za poginule vatrogasce: Na Kornat stigla i predsjednica

Misa za poginule vatrogasce: Na Kornat stigla i predsjednica
12

Uz članove obitelji, vijence za 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, položili su jutros vatrogasci iz JVP Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić

VIDEO

Obilježavanje desete godišnjice kornatske tragedije i ove se godine održava na otoku Kornatu gdje će kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, biti služena misa zadušnica, a potom će okupljeni obići 12 suhozidnih spomen križeva koji su podignuti na mjestima gdje su vatrogasci stradali. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Obljetnica tragedije na Kornatima: 10. godina od pogibije vatrogasaca! Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 30. kolovoza 2017

Na Kornate su osim obitelji stradalih, stigli i vatrogasci iz cijele Hrvatske.  Mogu se vidjeti oznake raznih vatrogasnih postrojbi i DVD-ova - od Pule, Pazina, Velike Gorice, Unešića pa sve do Krškoga. Prijevoz ovim brodom organizirali su DVD Tisno (pod vodstvom Tome Belakušića) i DVD Murter. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Kornat je stigla predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović. Ona je prva predsjednica Hrvatske koja je došla na mjesto kornatske tragedije.

Šibenik: Vijenci za stradale vatrogasce

Vijenci i svijeće u spomen na tragično stradale vatrogasce na Kornatima položeni su u srijedu, na desetu obljetnicu Kornatske tragedije, ispred vatrogasnog doma Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Ni deset godina nakon što je na Kornatima, i od posljedica ozljeda u bolnicama, preminulo 12 vatrogasaca, prava istina o njihovoj pogibiji još uvijek se ne zna.

"Tužna sam i ne znam što bih rekla jer ne znamo što se dogodilo, a voljeli bi znati, iako se vjerojatno nikad neće saznati. To jedino može znati onaj gore visoko koji sve vidi i koji nam daje snagu da živimo dalje. Da nije njega, bili bismo svi već gotovi. Teško je i nitko to ne može opisati, to jedino zna onaj koji je to doživio", rekla je jutros supruga stradalog vatrogasca Marinka Kneževića.

11
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Uz članove obitelji, vijence za 12 poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, položili su jutros vatrogasci iz JVP Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenicima Paškom Rakićem i Danijelom Miletom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina