To je to što me zanima!

Ćorić: Mađarska želi kupiti 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska

Od mađarske strane Hrvatska je prije par tjedana primila pismo namjere od ministra vanjskih poslova Mađarske koji se bavi i pitanjima energetike. Mađarska je spremna kupiti 25 posto udjela, rekao je ministar
Vidi originalni članak

Ministar energetike Tomislav Ćorić otkrio je da je Hrvatska od Mađarske primila pismo namjere za kupnju 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska pod određenim uvjetima.

- Od mađarske strane Hrvatska je prije par tjedana primila pismo namjere od ministra vanjskih poslova Mađarske koji se bavi i pitanjima energetike. Mađarska je spremna kupiti 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska pod određenim uvjetima. U fazi smo razgovora - rekao je Ćorić za Dnevnik Nove TV. 

ĆORIĆ UZ SLAVICU 'Za ravnateljicu NP Krka smo izabrali najbolju kandidatkinju'

Komentirao je i gradnju spalionice u Konjščini, a građanima je rekao da ne trebaju strahovati. 

- Bilo kakav objekt za energetsku oporabu treba biti ucrtan u prostorni plan kako općine, tako i županije. Ja ne znam je li ovaj objekt ucrtan. Ovo je prvi glas doista po pitanju energetske oporabe u Konjščini koji je došao do mene - rekao je Ćorić. 

GOSPODARENJE OTPADOM Krizni eko stožer Ćoriću: Hitno zatvorite Marišćinu, sve smrdi

Kazao je da ne može obećati da spalionice neće biti, ali može obećati "da će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, ukoliko za taj objekt bude trebalo izraditi studiju utjecaja na okoliš, Ministarstvo će formirati radnu skupinu i stručno povjerenstvo, koje će procijeniti udovoljava li taj objekt najvišim ekološkim standardima". 

Potvrdio je i da je smjenjen direktor HOPS-a Mario Gudelj nakon što je ranije ovog tjedna smjenjen i jedan od članova Uprave, Ivica Modrić. Podsjetimo, Modrić je prije tjedan dana teško ozlijedio muškarca (32). 

HDZ GA SUSPENDIRAO Nokautirao mladića na Vrbiku: Ivica Modrić završio u pritvoru

Kako je istaknuo Ćorić, "riječ je o natječaju za nabavke dijelova opreme koji nisu odgovarali nekim dosadašnjim standardima i u tom kontekstu Gudelj je izgubio povjerenje". 

 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • skipi 08.04.2019.

    Mi nismo glasali za tebe da možeš radit kao Sanader.....kani se ćorava posla.....nitko od političara ne smije se baviti ustupljanjem ili prodajom što je vlasništvo RH

  • MarijanGrdašić 08.04.2019.

    Mađarskoj ne treba dozvoliti niti prodati niti jedan centimetar bilo kakvog projekta ili LNG a.

  • Zmar116 08.04.2019.

    Najbolje poklonite cijelu državu Mađarima i Austrijancima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare