Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

'Za ravnateljicu NP Krka smo izabrali najbolju kandidatkinju'

Kad već niste izabrali čovjeka koji je četiri godine uspješno upravljao NP Krka, iznenađuju kriteriji za odabir kandidata za ravnateljicu, zabrinjavajuće je da vam doktorat nije bio važan, rekla je Marija Alfirev

Zagreb: Prstenov gospodarski forum
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
28 komentara

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u srijedu u Hrvatskom saboru kako je za ravnateljicu NP Krka izabrana najbolja kandidatkinja.

„Glede doktorata znanosti, u tom procesu (izbora) stručno povjerenstvo se prije svega orijentiralo na plan rada kandidata i na razgovor o njegovim planovima i u tom kontekstu držim da smo izabrali najboljeg kandidata“, odgovorio je ministar zastupnici Mariji Alfirev (SDP) koja je problematizirala izbor čelne osobe NP Krka.

„Kad već niste izabrali čovjeka koji je četiri godine uspješno upravljao NP Krka, iznenađuju kriteriji za odabir kandidata za ravnateljicu, zabrinjavajuće je da vam doktorat nije bio važan u odabiru“, kazala je Alfirev koja, kao ni ministar, nije spominjala imena, no jasno je da misli na izbor Nelle Slavice, a ne Ljiljane Zmijanović, za ravnateljicu NP Krka, iako je bila jedina doktorica znanosti među šestero kandidata, a ujedno je i nezaposlena braniteljica.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Siguran sam da s upravljanjem NP Krka neće biti nikakvih problema, rekao je ministar u saborskoj raspravi o paketu „vodnih zakona“:  o vodnim uslugama, o vodama te o izmjenama Zakona o financiranju vodnog gospodarstva. 

Cilj je tih zakona osigurati ekonomičnost i efikasnost poslovanja javnih isporučitelja vodnih usluga, stvoriti pretpostavke za ujednačavanje cijena vode, odnosno uspostaviti jedinstvenu cijenu vode na jednom uslužnom području.

Zakonima se stvaraju pretpostavke za integraciju oko 200 malih lokalnih vodovoda, na način da će se slabiji pripajati jačima, a građanima će se na tim tzv. uslužnim područjima izjednačiti cijena vode.

Zakoni donose i mogućnost ugradnja pojedinačnog vodomjera u stanove u već izgrađenim zgradama, ne samo u novogradnjama.

Zastupnici ne spore namjere zakona, kao ni potrebu zaštite vode, poručuju kako svakom hrvatskom građaninu voda treba biti dostupna uz što je moguće nižu cijenu. Naš je cilj da cijena vode bude priuštiva i to ovaj zakonski okvir nudi, poručio je ministra Ćorić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message