Obavijesti

News

Komentari 0

Krizni eko stožer Ćoriću: Hitno zatvorite Marišćinu, sve smrdi

Krizni eko stožer Ćoriću: Hitno zatvorite Marišćinu, sve smrdi
1

Podsjetili su i da je ministar Ćorić tražio 15 dana za rješavanje problema smrada i da su mu dali mjesec dana. Prošlu subotu mještani Marčelja, većinom djeca i starci, prošetali su šest kilometara s transparentom

VIDEO

Iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina pozvali su u utorak ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da hitno zatvori Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina jer problem ondje nije riješen, stanje je sve lošije, a i dalje se bilježe emisije štetnih čestica i smrad sumporovodika.

- Tražimo da, kako je i obećao, odmah zatvori centar Marišćina, jer emisije štetnih čestica i smrad sumporovodika nisu nestali, već je situacija sve lošija, što dokazuju zadnji pregledi mjerenja s mjerne stanice na Marišćini - izvijestili su su iz Kriznog eko stožera.

Istaknuli su da su smradovi koji su se noćas širili iz centra Marišćina "divljali" i da je iza njih još jedna neprospavana noć.

Podsjetili su i da je ministar Ćorić tražio 15 dana za rješavanje problema smrada i da su mu dali mjesec dana.

'Politika je Marišćinu dovela, politika ju mora i zatvoriti'
'Politika je Marišćinu dovela, politika ju mora i zatvoriti'

- Fer smo i korektni, zato isto tražimo i od Vas - poručili su ministru u otvorenom pismu iz Kriznog eko stožera. 

Prošlu subotu mještani Marčelja, većinom djeca i starci, prošetali su šest kilometara s transparentom na kojemu je pisalo 'Hod za čisti zrak'.

- Samo to tražimo, to nam jamči Ustav Republike Hrvatske, mi ne dvojimo, mi želimo odvajati, zato apeliramo na Vas – ne dvojite ni Vi - stoji u pismu. 

Iz eko stožera još su naveli da je od 22. veljače, kad su se na Marišćini sastali s ministrom Ćorićem, zabilježeno 67 prekoračenja vrijednosti sumporovodika u zraku, a od početka godine 202 prekoračenja.

Od ministra stoga traže da ponovno dođe i posjeti ih.

- Čekamo Vas i molimo da nam javite datum i vrijeme dolaska - poručili iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić bio je u Županijskom centru za gospodarenje otpadom Marišćini 22. veljače kad je rekao da u sljedećih mjesec dana treba poduzeti mjere kako bi se emisije suporovodika i smrad smanjili, a ne bude li rezultata, rekao je da je spreman, radi zaštite zdravlja građana, razmišljati o daljnim mjerama, od kojih je jedna i zatvaranje centra.

Ministar je to izjavio nakon sastanka s predstavnicima Ekoplusa, udruge Kriznog eko stožera Marišćine i mještana.

Ćorić je tada rekao kako su se dogovorili da će se u mjesec dana, u tjednu od 25. ožujka ponovno naći i razgovarati jesu li mjere koje će se poduzeti dale rezultata.

- Inspekcijski nadzor obavljen je 4. siječnja, a rješenje će u ponedjeljak biti dostavljeno centru Marišćini. Iz rješenja proizlazi da je potrebno odraditi dodatne korake kako bi se razina sumporovodika, kao i neugodni smrad, te granične vrijednosti drugih čestica smanjile i držimo da je to mjerama koje smo naložili, a trebaju se odmah poduzeti, moguće postići - rekao je tada Ćorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao