To je to što me zanima!

Gradonačelnik: Ako ne vrati zemlju, Crnoju možemo tužiti

Gledajući psihološki ministar je pribijen na križ, to je kampanja. Drago mi je da su Vlada i partneri postupili pravilno - rekao je Crnojin savjetnik Josip Jurčević
Vidi originalni članak

Josip Jurčević, savjetnik ministra branitelja Mije Crnoje, odbacio je mogućnost objave registra izdajnika u emisiji Otvoreno na HTV-u u kojoj je glavna tema bila Crnojina afera sa zemljištem.

- To su sulude stvari. Ministarstvo za to nije ovlašteno, a ministar nikad nije spomenuo tu temu. Ona postoji u Odboru za branitelje HDZ-a, ali to je druga priča - rekao je Jurčević.

'Ministar je pribijen na križ'

Josip Jurčević govorio je o aferi oko zemljišta rekavši da se Crnoju "pribija na križ":

- Gledajući psihološki ministar je pribijen na križ, to je kampanja. Drago mi je da su Vlada i koalicijski partneri postupili pravilno, vidjet će što se dogodilo. Niti jedna optužba ne stoji na temelju dokumenata - rekao je Josip Jurčević i pokazao dokumente koje je spominjao Crnoja, a kojima se potvrđuje da je sud odbacio zabilježbu roka od tri godine za zemljište u Samoboru.

Na optužbu SDP-ova zastupnika Franka Vidovića da Crnoja nije samo počinio prekršaj oko prijave lažne adrese prebivališta već i utajio porez jer živi u Zagrebu gdje je prirez 18 posto, a prijavljen je u Samoboru gdje on iznosi 0 posto.

- On je išao braniti demokraciju i pravnu državu u ratu, a u ove dvije godine zakinuo je državu 140 kuna mjesečno - odgovorio je Jurčević Vidoviću. 

Jurčević nije znao odgovor na pitanje ima li Crnoja u Zagrebu prijavljeno barem boravište.

 Urednik Nacionala koji je prvi i objavio spornu priču sa zemljištem istaknuo je da se ne boji tužbe za klevetu i ponovio još neke stvari koje se Crnoji stavljaju na teret:

- Godinama maltretira udovicu Veselina Marinova, zavario joj je i vrata garaže. Laže i na sudu i dovodi ljude koji lažu za njega - rekao je Jelinić.

Gradonačelnik Samobora: 'Zemljište smo uvjetno darovali'

Screenshot HRT

Krešo Beljak (HSS), gradonačelnik Samobora, u Dnevniku 3 HTV-a izjavio je da je Crnoja kao branitelj ostvario pravo na zemljište:

- Zemljište smo uvjetno darovali. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilješka koja nema veze s ugovorom. U ugovoru stoji da kuću mora staviti najmanje u "roh bau". Vidjet ćemo jesu li se stekli uvjeti za raskid ugovora. Ako jesu, on mora vratiti zemljište, a ako nisu, možemo pokrenuti sudski postupak.

Beljak kaže i da je razgovarao s ministrom te da je sve napravljeno po zakonu:

- Ovo i nije neka afera, nije to ne znam kakav kriminal. Što se tiče zemljišta, vjerujem da će se to ovih dana riješiti - rekao je Beljak.

Idi na 24sata

Komentari 426

  • Reful 27.01.2016.

    Evo opet nepravedno obrisanog komentara: A što to nije u redu sa Crnojom? Čovjek je bio u Remetincu, dakle ima potrebne kvalifikacije i stručna znanja za HDZovog ministra.

  • kormilar 27.01.2016.

    U Hrvatskoj danas ima mnogo ljudi koji funkcioniraju kao ministar Crnoja tj. na način da koriste sve što mogu da bi profitirali, pa bilo to po zakonu ili ne! Problem je u tome što bi jedan ministar kao visoki predstavnik hrvatske vlade trebao biti ogledni primjer poštivanja pozitivnih zakona RH. Međutim, on to sigurno nije. S obzirom da je njemu to normalni način ponašanja, on u ovom času niti ne shvaća da je pogriješio! Nažalost, teško je ako ne i nemoguće ispraviti drvo koje je 24 godine raslo u krivo!

  • kokaza5 27.01.2016.

    Ajde ne pretjerujte ! Ostavite čovjeku zemlju, izgradit će krov nad glavom. Sad hajka do uništenja, eto takvi smo mi ljudi. Smjeniti sa mjesta ministra i pustiti ga na miru! Nismo šakali...ili jesmo možda?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare