Obavijesti

News

Komentari 426

Gradonačelnik: Ako ne vrati zemlju, Crnoju možemo tužiti

Gradonačelnik: Ako ne vrati zemlju, Crnoju možemo tužiti
4

Gledajući psihološki ministar je pribijen na križ, to je kampanja. Drago mi je da su Vlada i partneri postupili pravilno - rekao je Crnojin savjetnik Josip Jurčević

VIDEO

Josip Jurčević, savjetnik ministra branitelja Mije Crnoje, odbacio je mogućnost objave registra izdajnika u emisiji Otvoreno na HTV-u u kojoj je glavna tema bila Crnojina afera sa zemljištem.

- To su sulude stvari. Ministarstvo za to nije ovlašteno, a ministar nikad nije spomenuo tu temu. Ona postoji u Odboru za branitelje HDZ-a, ali to je druga priča - rekao je Jurčević.

'Ministar je pribijen na križ'

Josip Jurčević govorio je o aferi oko zemljišta rekavši da se Crnoju "pribija na križ":

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gledajući psihološki ministar je pribijen na križ, to je kampanja. Drago mi je da su Vlada i koalicijski partneri postupili pravilno, vidjet će što se dogodilo. Niti jedna optužba ne stoji na temelju dokumenata - rekao je Josip Jurčević i pokazao dokumente koje je spominjao Crnoja, a kojima se potvrđuje da je sud odbacio zabilježbu roka od tri godine za zemljište u Samoboru.

Na optužbu SDP-ova zastupnika Franka Vidovića da Crnoja nije samo počinio prekršaj oko prijave lažne adrese prebivališta već i utajio porez jer živi u Zagrebu gdje je prirez 18 posto, a prijavljen je u Samoboru gdje on iznosi 0 posto.

- On je išao braniti demokraciju i pravnu državu u ratu, a u ove dvije godine zakinuo je državu 140 kuna mjesečno - odgovorio je Jurčević Vidoviću. 

Jurčević nije znao odgovor na pitanje ima li Crnoja u Zagrebu prijavljeno barem boravište.

 Urednik Nacionala koji je prvi i objavio spornu priču sa zemljištem istaknuo je da se ne boji tužbe za klevetu i ponovio još neke stvari koje se Crnoji stavljaju na teret:

- Godinama maltretira udovicu Veselina Marinova, zavario joj je i vrata garaže. Laže i na sudu i dovodi ljude koji lažu za njega - rekao je Jelinić.

Gradonačelnik Samobora: 'Zemljište smo uvjetno darovali'

Screenshot HRT

Krešo Beljak (HSS), gradonačelnik Samobora, u Dnevniku 3 HTV-a izjavio je da je Crnoja kao branitelj ostvario pravo na zemljište:

- Zemljište smo uvjetno darovali. Trudimo se pomoći braniteljima, sporna je sudska zabilješka koja nema veze s ugovorom. U ugovoru stoji da kuću mora staviti najmanje u "roh bau". Vidjet ćemo jesu li se stekli uvjeti za raskid ugovora. Ako jesu, on mora vratiti zemljište, a ako nisu, možemo pokrenuti sudski postupak.

Beljak kaže i da je razgovarao s ministrom te da je sve napravljeno po zakonu:

- Ovo i nije neka afera, nije to ne znam kakav kriminal. Što se tiče zemljišta, vjerujem da će se to ovih dana riješiti - rekao je Beljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 426
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a