To je to što me zanima!

Dali curici infuziju na hodniku bolnice jer nema kreveta

Djevojčicu je majka dovela u sisačku Opću bolnicu 'Dr. Ivo Pedišić' jer je malena dehidrirala zbog crijevne viroze. Malenoj su infuziju morali dati na hodniku jer nema dovoljno kreveta
Vidi originalni članak

Majka iz Lekenika je u četvrtak poslijepodne dovela svoju kćer u sisačku Opću bolnicu 'Dr. Ivo Pedišić'  zbog dehidracije. Curici su infuziju dali na hodniku, piše Dnevnik.hr. 

- Usta su joj u četvrtak bila već skroz bijela od dehidracije i ponukana iskustvom od prije šest godina kada je gotovo umrla od velike dehidracije odmah sam otišla s njom na hitnu -  kaže majka.

HUMANITARNA POMOĆ I DALJE PRISTIŽE Stigla donacija Hrvata iz Njemačke sisačkoj Općoj bolnici

Bolnica je oštećena u potresu koji je područje pogodio u prosincu prošle godine. Odjel pedijatrije i interne medicine se trenutno nalazi na ginekologiji. 

- U malom su prostoru smještene tri ambulante. Stanje je kaotično. Ja nemam nikakve prigovore na rad liječnika, doktorica mi je izašla u susret. Rekla je: 'Ja nemam gdje vaše dijete smjestiti. Imamo samo jednu sobu s 4 kreveta i puni su - priča majka i dodaje:

- Doktorica je objasnila da su nalazi pokazali da je dehidrirana, ali da ju nema gdje smjestiti, pa da ju možemo probati odvesti kući. Ja to nisam mogla dopustiti. Inzistirala sam na infuziji jer to nije u redu. Doktorica je rekla da će joj staviti infuziju ako sam spremna sjediti s njom četiri sata u hodniku.

SJAJNA GESTA Zahvala pred Božić: Sisački ugostitelji časte osoblje bolnice

Za liječnicu i medicinske sestre na odjelu ima samo riječi hvale.

- Koliko god je situacija bila neugodna, moram pohvaliti sestre i doktoricu koje su se potrudile da joj bude što ugodnije. Nemam nikakve prigovore na liječnike. U trenutku kad mi je doktorica rekla da nemaju kreveta i da ona nije toliko loša po nalazima, ali da postoji mogućnost da ćemo se vratiti, ja sam se rasplakala - završava majka.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • max2017 11.07.2021.

    I to je razlog za naslov ?....nadrinovinari iz zemlje dembelije...........

  • Vito1 11.07.2021.

    Nemojte napadati zdravstveni sustav i vlast. Napadajte drvoprerađivače koji nisu u stanju izgraditi krevet za potrebe srušene i uništene bolnice. Umjesto toga vlada izvozi trupce iz Hrvatske pa gotovi kreveti čekaju na granici gdje isto tako umiru ljudi ne dočekavši ulazak u srbiju.

  • Vito1 11.07.2021.

    zanimljivo je da infuziju daju i u vozilima i na cestama, ovisi gdje se potrebiti nađu. Nije samo hodnik bolnice "problem" davanja infuzije. A kad "medicinsko osoblje" odluči dati infuziju??? Intravenski način primjene obično se koristi za rehidraciju ili za pružanje prehrane onima koji ne mogu konzumirati hranu ili vodu na usta. Sad je pitanje ovog članka: Je li primjereno davati pomoć na hodniku ili čekati "slobodan" krevet??? Dilema??? Da, dilema, zabranjeno davanje pomoći u hodniku dok nema kreveta u bolnici. Zašto je uopće i došlo do hodnika, kad je moglo nazvati i čekati termin na listi čekanja??? Evo tko nam stvara gužve u zdravstvenom sustavu - djeca koja žele infuziju u hodniku, a ne u krevetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare