Obavijesti

News

Komentari 59

Dali curici infuziju na hodniku bolnice jer nema kreveta

Dali curici infuziju na hodniku bolnice jer nema kreveta

Djevojčicu je majka dovela u sisačku Opću bolnicu 'Dr. Ivo Pedišić' jer je malena dehidrirala zbog crijevne viroze. Malenoj su infuziju morali dati na hodniku jer nema dovoljno kreveta

Majka iz Lekenika je u četvrtak poslijepodne dovela svoju kćer u sisačku Opću bolnicu 'Dr. Ivo Pedišić'  zbog dehidracije. Curici su infuziju dali na hodniku, piše Dnevnik.hr. 

- Usta su joj u četvrtak bila već skroz bijela od dehidracije i ponukana iskustvom od prije šest godina kada je gotovo umrla od velike dehidracije odmah sam otišla s njom na hitnu -  kaže majka.

Stigla donacija Hrvata iz Njemačke sisačkoj Općoj bolnici
Stigla donacija Hrvata iz Njemačke sisačkoj Općoj bolnici

Bolnica je oštećena u potresu koji je područje pogodio u prosincu prošle godine. Odjel pedijatrije i interne medicine se trenutno nalazi na ginekologiji. 

- U malom su prostoru smještene tri ambulante. Stanje je kaotično. Ja nemam nikakve prigovore na rad liječnika, doktorica mi je izašla u susret. Rekla je: 'Ja nemam gdje vaše dijete smjestiti. Imamo samo jednu sobu s 4 kreveta i puni su - priča majka i dodaje:

- Doktorica je objasnila da su nalazi pokazali da je dehidrirana, ali da ju nema gdje smjestiti, pa da ju možemo probati odvesti kući. Ja to nisam mogla dopustiti. Inzistirala sam na infuziji jer to nije u redu. Doktorica je rekla da će joj staviti infuziju ako sam spremna sjediti s njom četiri sata u hodniku.

Zahvala pred Božić: Sisački ugostitelji časte osoblje bolnice
Zahvala pred Božić: Sisački ugostitelji časte osoblje bolnice

Za liječnicu i medicinske sestre na odjelu ima samo riječi hvale.

- Koliko god je situacija bila neugodna, moram pohvaliti sestre i doktoricu koje su se potrudile da joj bude što ugodnije. Nemam nikakve prigovore na liječnike. U trenutku kad mi je doktorica rekla da nemaju kreveta i da ona nije toliko loša po nalazima, ali da postoji mogućnost da ćemo se vratiti, ja sam se rasplakala - završava majka.