To je to što me zanima!

Dan Oružanih snaga: Gotovina i Markač dobili najveći pljesak

U Lisinskom je bio i premijer Zoran Milanović koji je rekao kako u Hrvatskoj treba više reda, a da bi to možda mogli naučiti od vojske. Došao je i Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Svečanom akademijom u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Lisinski obilježen je Dan Oružanih snaga i Dan Kopnene vojske. Uz politički i vojni vrh, među mnogobrojnim uzvanicima bili su generali Ante Gotovina i Mladen Markač koji su od prisutnih zaradili gromoglasan pljesak.

Milanović: Hrvatska zastava se na Jadranu mora puno jače vidjeti

Premijer Zoran Milanović tom prilikom kazao je da Hrvatskoj katkad treba više reda te da bi možda mogli učiti od vojske kako se poštuje red i pravila. Obrana je važna i na njoj se ne smije štedjeti, rekao je premijer podsjetivši da njegova Vlada u proračunu za prošlu godinu nije uzela sredstva MORH-u. Ustvrdio je da je Hrvatska danas sigurnija i stabilnija nego ikad. Kazao je i da trebamo ulagati u mornaricu, te napomenuo da nam trebaju novi brodovi koji će se po mogućnosti raditi u hrvatskim brodogradilištima.

- Hrvatska zastava se na Jadranu mora puno jače vidjeti - poručio je premijer i najavio da će Vlada ulagati u vojsku u skladu s mogućnostima jer je svjesna da je to država, a država nije šala.

- Moramo zajedno raditi da Hrvatska bude država koja neće ići od krize do krize nego zajednica u kojoj će biti dobro živjeti - izjavio je Milanović.

'Hrvatska mora biti zajednica u kojoj će biti dobro živjeti'

Ustvrdio je da je vojska u demokratskom društvu branitelj i hrvatske neovisnosti, ali i ustavnih vrednota, otvorenosti i tolerancije.

- Ničiji prostor slobode neće biti zaštićen na način da se nekome drugome ograničava sloboda. Tako funkcioniraju države kojima smo rame uz rame saveznici u NATO-u. To nisu slučajno države demokracije - izjavio je Milanović.

Josipović: Mi smo mala, ali sposobna zemlja

Okupljenima se obratio i predsjednik Ivo Josipović, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga. Kazao je da je izuzetno ponosan, jer upravo u razgovorima s drugim državnicima dobiva stalne pohvale na račun naših vojnika. Napomenuo je da u demokratskim društvima u oružanim snagama nema politike te čestitao vojnom vrhu na tom demokratskom ostvarenju.

- Mislim da Oružane snage nikada neće biti moneta za stranačko podkusurivanje - izjavio je.

Predsjednik je ustvrdio i da je Hrvatska mala, ali sposobna zemlja.


Idi na 24sata

Komentari 56

  • Superteška 29.05.2013.

    Gotovina i Markač ne podržavaju one koji su opljačkali državu i činili zlodjela. Ova vlast možda nije sposobna izvući državu iz krize ali je nije opljačkala i to je bitna razlika od HDZove. Upravo zato se odazivaju na svaki poziv Milanovića i Josipovića iako se možda s njima ne slažu politički.

  • Capafiori 29.05.2013.

    Zašto se meni čini da su oni obojica svoje govore iskopirali iz Kumrovečke škole, a da Milanović teško prihvaća prilagodbu davno naučenog teksta? :( Priprema li se to Zokica za predsjedničku kandidaturu kad toliko špažičari oko vojske? :(

  • Slava Njemu 28.05.2013.

    upravo sam gledao izjavu ovog Milanovica,citiram: Hrvtskoj treba vise reda a to bi mozda mogli naucit od ove vojske....,ok mozda i nije daleko od te izjave ali s kojom je to mrznjom izrekao prema Nasoj domovini,vidi se mrznja u njegovim ocima prema Hrv. treba nam biti sram koga smo izabrali da nam vodi drzavu. PS trebao bi pocet stvarat red od sebe i svojeg brloga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare