Obavijesti

News

Komentari 56

Dan Oružanih snaga: Gotovina i Markač dobili najveći pljesak

Dan Oružanih snaga: Gotovina i Markač dobili najveći pljesak
6

U Lisinskom je bio i premijer Zoran Milanović koji je rekao kako u Hrvatskoj treba više reda, a da bi to možda mogli naučiti od vojske. Došao je i Ivo Josipović

VIDEO

Svečanom akademijom u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Lisinski obilježen je Dan Oružanih snaga i Dan Kopnene vojske. Uz politički i vojni vrh, među mnogobrojnim uzvanicima bili su generali Ante Gotovina i Mladen Markač koji su od prisutnih zaradili gromoglasan pljesak.

Milanović: Hrvatska zastava se na Jadranu mora puno jače vidjeti

Premijer Zoran Milanović tom prilikom kazao je da Hrvatskoj katkad treba više reda te da bi možda mogli učiti od vojske kako se poštuje red i pravila. Obrana je važna i na njoj se ne smije štedjeti, rekao je premijer podsjetivši da njegova Vlada u proračunu za prošlu godinu nije uzela sredstva MORH-u. Ustvrdio je da je Hrvatska danas sigurnija i stabilnija nego ikad. Kazao je i da trebamo ulagati u mornaricu, te napomenuo da nam trebaju novi brodovi koji će se po mogućnosti raditi u hrvatskim brodogradilištima.

- Hrvatska zastava se na Jadranu mora puno jače vidjeti - poručio je premijer i najavio da će Vlada ulagati u vojsku u skladu s mogućnostima jer je svjesna da je to država, a država nije šala.

- Moramo zajedno raditi da Hrvatska bude država koja neće ići od krize do krize nego zajednica u kojoj će biti dobro živjeti - izjavio je Milanović.

'Hrvatska mora biti zajednica u kojoj će biti dobro živjeti'

Ustvrdio je da je vojska u demokratskom društvu branitelj i hrvatske neovisnosti, ali i ustavnih vrednota, otvorenosti i tolerancije.

- Ničiji prostor slobode neće biti zaštićen na način da se nekome drugome ograničava sloboda. Tako funkcioniraju države kojima smo rame uz rame saveznici u NATO-u. To nisu slučajno države demokracije - izjavio je Milanović.

Josipović: Mi smo mala, ali sposobna zemlja

Okupljenima se obratio i predsjednik Ivo Josipović, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga. Kazao je da je izuzetno ponosan, jer upravo u razgovorima s drugim državnicima dobiva stalne pohvale na račun naših vojnika. Napomenuo je da u demokratskim društvima u oružanim snagama nema politike te čestitao vojnom vrhu na tom demokratskom ostvarenju.

- Mislim da Oružane snage nikada neće biti moneta za stranačko podkusurivanje - izjavio je.

Predsjednik je ustvrdio i da je Hrvatska mala, ali sposobna zemlja.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije