To je to što me zanima!

'Imamo najgori dan epidemije, prosvjedovati je neodgovorno!'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je danas otkrio da se ta zemlja nalazi usred najgoreg dana od početka pandemije korona virusa, nakon čega se javnosti obratila premijerka Ana Brnabić...
Vidi originalni članak

Premijerka Srbije Ana Brnabić zbog sve je većeg broja zaraženih korona virusom u toj zemlji sazvala konferenciju, a osvrnula se i na velike prosvjede koji u toj zemlji traju već tri dana. 

Pratite uživo:

Tijek konferencije:

- Danas je nažalost po velikom broju parametara najgori dan od početka borbe s koronom. Zato sam vam se željela obratiti. U protekla 24 sata preminulo je čak 18 ljudi, 130 je na respiratorima, i od 8.646 testiranih imamo 386 novozaraženih, rekla je Brnabić.

- Najkritičnije je u Beogradu, pa Šabac, Novi Pazar. Pogoršanje cijele situacije vidimo u cijeloj regiji.

- Ako ovako nastavimo, čini mi se da ćemo brzo premašiti crne brojke. Od utorka 30. lipnja donijeta je mjera da bude obavezna mjera nošenja maski u Beogradu, ali ne vidimo poboljšanje situacije. Zaista ćemo s još većom pažnjom pratiti razvoj epidemiološke situacije kako bismo reagirali.

Brnabić kaže da je ovo rezultat nediscipline građana od prije 5-6 dana, a rezultate protesta će vidjeti za 3-4 dana.

POLITOLOG IZ BEOGRADA ZA 24SATA Srbija gori: 'Vučić prijeti, laže i manipulira, to mu se sad vraća'

- Preklinjem sve naše građane da se strogo pridržavamo svih mjera, nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, na otvorenom kada ste u većoj grupi, držanje distance, često pranje ruku, da budemo maksimalno disciplinirani, rekla je. 

- Nećemo prezati od bilo kakvih restriktivnih mjera da sačuvamo zdravlje i živote ljudi, rekla je Brnabić i dodala da je po njenom mišljenju najefektnija mjera uvođenje izvanrednog stanja i zabrane kretanja.

Ona kaže da će se, ako se ovakva situacija nastavi, svako malo morati uvoditi nove mjere i da je potrebna stroga disciplina pojedinaca.

- Vjerujem da možemo svi zajedno dovesti ove brojeve pod kontrolu bez potpune zabrane kretanja, a najneodgovornije ponašanje su prosvjedi. Za borbu protiv korone nema više vremena, a za prosvjede će uvijek biti, rekla je Brnabić i naglasila da će zdravstveni sustav za tek nekoliko dana osjetiti posljedice prosvjeda. 

- Još jednom preklinjem građane Srbije da u ovome budemo zajedno, ovaj virus je takav da je ovo borba svih nas pojedinačno. Ne može da pomogne vlada, mogu samo restriktivne mjere, a mi od njih nećemo prezati. 

- Ovaj put je Vlada Srbije željela imati drugačiju taktiku. Ako se svi zajedno odgovorno ponašamo, uspjet ćemo i pobijedit ćemo bez rigoroznih mjera. Pratiti ćemo narednih dana i adekvatno reagirati. Imamo čak 18 preminulih u posljednja 24 sata i izražavam sućut svima koji su izgubili najmilije..

- Slažem se da je demokratsko pravo prosvjedovati, ali molim vas ljudi, hajde zajedno da se borimo protiv ovoga, rekla je Brnabić. 

- Nemam očekivanja i nadam se da će prosvjednici prihvatiti apel da odgode prosvjede zbog epidemiološke situacije. Molim i organizatore i sudionike da razumiju da je ovo borba protiv zajedničkog neprijatelja korona virusa. Kada ga pobijedimo, onda možemo voditi sve ostale političke borbe. To nikada nije bio problem u Srbiji.

 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 10.07.2020.

    Brko oš šta popit🤔😂

  • qwesd 10.07.2020.

    koga briga za pravoslavne turke

  • Selo_malo 10.07.2020.

    Draga, najgore nama svima tek dolazi.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare