To je to što me zanima!

Sindikati ipak neće štrajkati; Pavić: 'Našli smo 150 milijuna'

Uspješno smo završili proces mirenja. Idemo s 3 posto od 1.1. 2019. godine, 2 posto od 1.9. 2019. godine, rekao je ministar Marko Pavić nakon sastanka sa sindikatima
Vidi originalni članak

Postupak mirenja u sporu Vlade i sindikata javnih službi oko rasta osnovice plaća u javnim službama za 2019. uspješno je završen. Ipak, sindikati javnih službi nisu bili jedinstveni, javlja N1

- Uspješno smo završili proces mirenja. Idemo s 3 posto od 1.1. 2019. godine, 2 posto od 1.9. 2019. godine - rekao je ministar Marko Pavić nakon sastanka sa sindikatima.

- Vlada je izašla maksimalno sa svoje strane, zahtjevi sindikata su bili puno veći, ovo je maksimum koji smo mogli dati u ovom trenutku. Zadovoljstvo je što smo uspješno završili proces mirenja... Vlada će izdvojiti dodatnih 150 milijuna kuna uštedama u resorima - rekao je Pavić i otkrio da će se poslijepodne sastati s predstavnicima sindikata državnih službi kojima će ponuditi isto što i sindikatima javnih službi. 

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je da će se pristupiti potpisivanju dodatka na Temeljni kolektivni ugovor.  

- Odluka nije bila unisona, ali dovoljan je broj predstavnika sidnikata za prihvaćanje ove odluke. Ovih osam sindikata prekida  sve štrajkaške aktivnosti - rekao je Mihalinec, dodavši da je važno da su se sindikati donekle približili svojim zahtjevima.  

Na pitanje, hoće li članovi biti zadovoljni ovakvim dogovorom, Mihalinec je poručio: 'Uvijek je netko zadovoljan, netko nije zadovoljan. Naša tijela su preuzela odgovornosti donijela takvu odluku'. 

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem rekla je da je njeno članstvo bilo protiv sporazuma. 

- Mirenje je uspješno okončano jer je većina sindikata prihvatila ponudu. Sindikati obrazovanja su se u svojim tijelima izrazili protiv. Sustav obrazovanja nije bio za ovu ponudu - poručila je.

Pavić je najavio da će se o povećanju osnovice popodne u 16 sati pregovarati i sa sindikatima državnih službi, kojima će se ponuditi isto što i javnim službama.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • Kiki1203_1 27.11.2018.

    Mislim da bi bilo najbolje da ti jadnici koji rade s razmaženim derištima maminih i tatinih tajkunčića svaki mjesec uplate u državni proračun barem jednu prosječnu plaću kako bi Marić i ekipa imali za branitelje, bolnice u BIH, putovanja avionom na stranačke sastanke, predsjednici za navijačke rekvizite a i Bože moj dolazi i vrijeme za božićne domjenke pa i to neko treba platiti.....

  • svanuće 27.11.2018.

    Kad se tako lako nalaze milijuni nađite onda i za UMIROVLJENIKE da ne moraju bijedni visiti na kontejnerima

  • donatien 27.11.2018.

    Racunao sam za sve ove godine krvavog rada kod privatnika i borbe i dokazivanje godinama za svako povecanje place da bi u drzavnim jaslama uz dosadasnja povecanja imao nestp malo vislju placu da radim u drzavnoj firmi. A koji je kriterij za povecanje u drzavnim firmama? Taj da dodjes na posao i odes 8sati kasnije doma, a izmedju odes na plac i malo luftanje po hodincima i ispijanje kava, neograniziranost i nezainteresiranost za posao, niti za klijente koji smo svi mi kojima se uzima i djepa da se placa luftanje njihovih guzica. Da se razumijemo, 20% ljudi u drzavnim firmama se ubijaju od posla, a to su isti koji nisu preko veze se uhljebili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare