To je to što me zanima!

'Dat ćemo 23 milijuna kuna za obnovu starog Savskog mosta'

U Gradu Zagrebu naglašavaju kako provode redovne preglede svih cestovnih objekata, mostova i vijadukata. Za sanaciju svih zagrebačkih mostova, kažu, trebat će vrtoglavih 256.975.463,20 kuna
Vidi originalni članak

Tjedan dana nakon što je Zagrepčane neugodno iznenadila rupa od tri metra na starom Savskom mostu, građane glavnog grada dočekalo ih je novo iznenađenje - Grad je nogostup odijelio ogradom, a na početak mosta stavio obavijest kako je "zabranjeno kretanje i zadržavanje po nogostupu", uz napomenu da se nogostup koristi na vlastitu odgovornost.

BILO JE PITANJE VREMENA Propao Savski most u Zagrebu: Pojavila se rupa od tri metra!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kakvo je stanje tog, ali i drugih zagrebačkih mostova te kada pripremaju njihovu obnovu, pitali smo Grad Zagreb.

Tvrde da je projekt sanacije Savskog mosta već gotov, ali se čekaju još neki dokumenti.

- Završena je izrada projekta sanacije starog Savskog mosta sa svim potrebnim istražnim radovima, čime je obuhvaćen plan sanacije rušenja i izrade nove kolničke ploče s pješačkim stazama, sanacija čelične rasponske konstrukcije, promjena opreme mosta, promjena prijelaznih naprava, izrada nove otvorene odvodnje, sanacija upornjaka, sanacija stupova, promjena ležajeva, postava asfalta kolnika i hidroizolacije - kažu iz Grada.

Projekt je, dodaju, trenutno u Hrvatskim vodama, gdje čeka dobivanja vodopravne potvrde. Tek nakon što je dobije, slijedi provedba revizije istoga te pokretanje postupka javne nabave za ugovaranje predmetnih radova.

- Procijenjena vrijednost predmetnih radova iznosi 23.000.000,00 kn - izračunali su u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

UZ REGULACIJU Radovi će trajati pet mjeseci: Počinje sanacija Mosta slobode

Početkom 2018. su, ističu, "dijagnosticirali stanje" svih zagrebačkih mostova.

- Utvrdili smo njihove slabosti i nedostatke te procijenili troškove sanacija - hvale se iz Grada. A cifra koju su procijenili zaista je visoka. Za sanaciju svih zagrebačkih mostova, kažu, trebat će 256.975.463,20 kuna.

Najveći iznos, preko 65 milijuna kuna bez PDV-a, košta obnova Jadranskog mosta. Na njemu je, dodaju, već obnovljena sva bravarija, a trenutno rade na izradi projektno-tehničke dokumentacije potrebne za sanaciju dotrajalih prijelaznih naprava procijenjene vrijednosti 2 milijuna kuna.

Obnova Mosta mladosti Zagrepčane će koštati preko 61 milijun kuna - i to bez PDV-a, ali Grad na njemu najavljuje modernizaciju postojeće te dogradnju nove javne i dekorativne rasvjete.

Za Most slobode platit ćemo više od 43 milijuna kuna, a trenutno se sanira njegov zapadni dio. Iz Gradskog ureda priznaju da je bio u lošem stanju.

- Odstranili smo degradirani beton, jako oštećene dijelovi vijence i konzolice do rasponske konstrukcije - pojašnjavaju nam tijek radova.

Obnovit će, kažu, i druge mostove, a naglašavaju kako provode redovne preglede svih cestovnih objekata, mostova i vijadukata.

Zaključuju kako su navodi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kako Grad Zagreb nije dostavio odgovore na njihove upite, neistiniti. Kao dokaz svojim tvrdnjama, priložili su nam presliku dostavnice o poslanim odgovorima ministarstvu.

SUDJELUJTE U ANKETI:

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ina67 14.06.2019.

    A da ga se sruši da ne podsjeća na neka vremena-

  • 14.06.2019.

    Kaj će taj most imati i fontanu i javni wc?! Onda mi je jasnije, da neće bit dovoljno i 50 milijuna...

  • mestar 14.06.2019.

    Kolika je provizija?Jest velika cifra za popravak. Ali ipak budite oprezni kad idete preko njega jer sigurno ce to radit podobni majstori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare