Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

Propao Savski most u Zagrebu: Pojavila se rupa od tri metra!

Nastala je ogromna rupa kroz koju se vidi zelena površina. Na mostu su policajci koji ljude upozoravaju da se odmaknu od mjesta oštećenja

Foto: Ivan Pavić/24sata
127 komentara

Na Savskom mostu u Zagrebu, kojim svakodnevno prolaze tisuće pješaka i biciklista, pojavila se ogromna rupa. Asfalt je propao na južnoj strani mosta, na dijelu gdje je nekad bila pješačka staza, a sada su drvene klupe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nastala je rupa od tri metra kroz koju se vidi zelena površina. Na mostu su policajci koji ljude upozoravaju da se odmaknu od mjesta oštećenja. 

Savski most izgrađen je davne 1938. godine na stupovima starog (Crvenog) mosta. Još od 1981. godine, kada je u promet pušten Jadranski most, njime ne prolaze motorna vozila već samo pješaci i biciklisti. 

Stari most "ušminkan" je prije nešto više od dvije godine. Tada je obojena ograda, presvučen je asfalt, a postavljene su i drvene klupe. No, na njegovoj dotrajaloj konstrukciji nije bilo značajnijih radova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stazu za bicikliste iscrtavali su dva puta. Prvi put nije bilo dobro, shvatili su navodno da je na krivom mjestu pa su je prebojali sivom bojom i iscrtali nove bijele linije. No, i danas su po danu jasno vidljive linije i stare i nove staze pa biciklistima i pješacima često nije jasno kuda se trebaju kretati. 

Rupe u asfaltu nogostupa pojavile su se još prije 20-ak godina, ali nisu ih "zakrpali" već samo prekrili čeličnim pločama.

Grad se hvalio novouređenim mostom

Grad Zagreb se u travnju 2017. hvalio novouređenim Savski mostom:

- Sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik, pisalo je na službenim stranicama Grada.

O najnovijim problemima na mostu poslali smo upit Gradu Zagrebu.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message