To je to što me zanima!

Davor Božinović: Ovo su nova pravila za prelazak granice

U zemlju se može ući s potvrdom o jednoj dozi cjepiva nakon 22 dana od primanja, a koje se odnosi na Pfizerovo, Modernino, ali i rusko cjepivo Sputnik V, rekao je šef stožera Davor Božinović
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera, Davor Božinović, naglasio je novu odluku o prelasku granice što se tiče negativnog testa.

Do sada je bilo pravilo da se uz potvrdu o preboljenju ili cijepljenju, u Hrvatsku može ući s negativnim brzim ili PCR testom ne starijim od 48 sati, ali sada se uvodi da PCR test ne smije biti stariji od 72 sata.

A druga izmjena je da se može ući u zemlju s potvrdom o jednoj dozi cjepiva nakon 22 dana od primanja, a koje se odnosi na Pfizerovo, Modernino, ali i rusko cjepivo Sputnik V.

UŽIVO S BREGANE Ovako ćemo prolaziti granicu s Covid putovnicama, Božinović: Do sad smo izdali njih 40.000

- Oni mogu ući u Hrvatsku u razdoblju od 22 do najviše 42 dana od primitka prve doze, odnosno od 22 do najviše 84 dana od primitka prve doze AstraZenecinog cjepiva - istaknuo je Božinović.

Dodao je i kako su ministarstvo kulture i medija i HGK u suradnji s Nacionalnim stožerom pustili u testnu fazu platformu "sigurna okupljanja".
- Primarni cilj platforme je da se omogući na jednom mjestu baza podataka o različitim događanjima u RH te da se ista odobre ukoliko su zadovoljeni kriteriji postavljeni u aplikaciji. Na temelju toga se izdaje certifikat "sigurno okupljanje." Treba naglasiti da je ovo projekt koji će poslužiti kako bi se, uz sigurnost posjetitelja i organizatora, privukao što veći broj publike - rekao je dodavši kako je aplikacija dinamičnog karaktera, odnosno da će se konstantno nadograđivati sukladno mjerama koje donose Stožer i HZJZ.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 03.06.2021.

    ajesen će prodavat foru da su građani odgovorni kad plenkovićev stožer legalno uveze ljetnu koronu... odgovarat ćete...

  • 03.06.2021.

    Izrael je odbacio kovid putovnice, cjepiva, restrikcije za sve i one cijepljene i ne cijepljene. Nazalost izgleda da cemo mi biti jedine budale koje su potrosile novce na nesto sta niko nece napraviti.

  • amadeus hr 03.06.2021.

    Susjed imao simtome zbog velikih guzvi poslali ga na brzi antigentski test na kojem je bio pozitivan,odredjena mu izolacija a ne moze dobiti Covid putovnicu.Vi ili svjesno diskriminirate gradjane ili ste totalno nesposoni, treceg nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare