To je to što me zanima!

Debeljak odgovorio ministru Ćoriću: 'Brodosplit je suprotno od svega onoga što ste rekli'

Splitsko brodogradilište trpi velike probleme s likvidnošću zbog europskih sankcija ruskim bankama, a Debeljak očekuje konkretnu pomoć države i vjeruje kako će sve uspjeti riješiti idući tjedan
Vidi originalni članak

Predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak potvrdio je u četvrtak da je, zbog sankcija ruskoj VTB banci, blokirano 60 milijuna eura sredstava te da privremeno zaustavljaju proizvodnju.

U toj banci Brodosplit ima dva kredita koji su neophodni za nastavak izgradnje ugovorenih brodova, no Debeljak za N1 kaže da ministar Ćorić 'vjerojatno ima krive podatke' o poslovanju Brodosplita te vjeruje da sve mogu vrlo brzo riješiti ako sjednu za stol.

U PONEDJELJAK SASTANAK U HBOR-U Zaustavlja se proizvodnja u Brodosplitu. Debeljak: 'Moglo se spriječiti, HBOR bi i zaradio'

- Kad bi me samo primili na pola sata, stvar bi se riješila za par minuta - rekao je Debeljak za N1 televiziju.

Brodosplit tjednima ne dobiva konkretne odgovore iz Vlade i ministarstava na apele zbog kojih bi radnici mogli otići iz zemlje. Kako kaže za N1, Brodosplit je sve suprotno od onog što se govori.

- Ako ta agonija potraje, kvalitetni ljudi sigurno će otići, a kako ih kasnije vratiti. Poanta je da stvaramo. a ne da rušimo - nastavlja Debeljak.

Rješenje početkom tjedna?

U ponedjeljak se očekuje sastanak u HBOR-u, dok bi se u utorak trebao sastati s Ćorićem.

- Trenutno na brodogradnji kod nas radi oko 1800 ljudi. Neću ni pomišljati na to da se stvari možda neće riješiti. Ja sam pozitivac, ne mogu razmišljati na taj način, nisam rođen za negativno - odgovorio je Debeljak novinarki N1.

PRIVREMENO Tomislav Debeljak potvrdio: Brodosplitu blokirano 60 mil. eura, zaustavlja proizvodnju

- U HBOR-u u ponedjeljak imamo sastanak u 8.30, ministar Ćorić rekao je da bi u utorak bio sastanak kod njega u ministarstvu. Nadam se da ćemo se uspjeti svi zajedno naći, i ministarstvo gospodarstva i ministarstvo financija, Vlada i HBOR te da svi zajedno vidimo što je, ne želim da se 'loptamo'. Kad svi dobiju čistu sliku, odluka je u jednoj sekundi - uvjeren je Debeljak.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nottonightjosephine 04.04.2022.

    Kao prvo, uprave brodogradilista moraju poznavati struku u detalje(sto kod nas vise nije slucaj jer upravljaju novokomponirani partijasi). Drugo, pod uvjetima koje im kreira drzava brodogradilista ne mogu biti konkurentna pa su osudjena su na gubitke(pa je za Hrvatsku bolje da se to zatvori jer te gubitke, u konacnici, placaju svi gradjani).Sto manje rade, manje ce stete pravit'.

  • nec.1996 03.04.2022.

    ti si no stop u minusu koliko ti treba jos puta pomoci ,sta ste napravili za ovih par godina nista ,samo uzimate placu a nista ne radite ,sve to treba u stecaj neka idu na biro ,,

  • Dalibor0704 03.04.2022.

    Bolje tć nego brodogradilište.

Komentiraj...
Vidi sve komentare