To je to što me zanima!

Dekanić i četvero uhićenih idu u istražni zatvor na mjesec dana. Policajka ne ide jer je trudna

Vukovarski župan Damir Dekanić, dvoje policajaca te dvoje civila ostaju u istražnom zatvoru, potvrdio je Darko Dodig, tužitelj Uskoka nakon saslušanja
Vidi originalni članak

Nakon nešto više od 24 sata provedena u pritvoru, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, njegov rođak Krešimir Bičanić, dvoje policajaca Mijo P. i Tomislav F. te Nikolina R., vlasnica kuće u koju je Dekanić udario autom, privedeni su u četvrtak sucu istrage na Županijski sud u Osijeku. Sve su ih doveli u lisicama. 

Vukovarski župan Damir Dekanić, dvoje policajaca te dvoje civila ostaju u istražnom zatvoru, potvrdio je Darko Dodig, tužitelj Uskoka nakon saslušanja. Za policajku nije tražen pritvor zato jer je trudna.

- Sudac istrage je na prijedlog USKOK-a odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Međutim, osobama, među kojima je i Dekanić, sud je prihvatio argumente da se ovdje radi o osnovnoj sumnji na počinjenje kaznenog djela za koji se terete - kazao je Dodig.

- Postoji velika opasnost od nezakonitog utjecaja na svjedoke koji su bili ispitani u prethodnom postupku - istaknuo je Dodig koji je pojasnio da je cijeli slučaj potrajao zbog kompleksnosti i velikog broja svjedoka.

NOVI DETALJI Policija se oglasila o pijanom županu: Evo za što se tereti, iz službe udaljili troje policajaca

Odvjetnici optuženih nisu se zadržavali te su odmah otišli nakon saslušanja.

Podsjetimo, policajci su na mjestu prometne nesreće, koju je skrivio Dekanić, alkotestom utvrdili da je imao 1,44 promila u krvi. Nesreću je pokušao zataškati, a policajci su sve što su te noći vidjeli kasnije morali opovrgnuti i lažirati u službenoj dokumentaciji.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Perry Cox 17.03.2023.

    A vlasnik ograde ?

  • Hrvat100%sam 17.03.2023.

    Zašto je milicajka povlaštena?

  • ČA!! 17.03.2023.

    Nakon 28 dana pritvora ili odmora čeka ga ili isti posao ili promaknuće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare