To je to što me zanima!

Dekanić se vraća na posao i tvrdi: 'Postupci protiv mene su bili nepotrebno prerigorozni'

Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kroz provedbu započetih i planiranje budućih projekata sa ciljem razvoja naše županije i boljitka života svih njezinih stanovnika, ustvrdio je Dekanić
Vidi originalni članak

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić obratio se u ponedjeljak javnosti ustvrdivši da su mjere i postupci nad njim bili nepotrebno prerigorozni i najavio podnošenje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća koji su objavljivali "izmišljene događaje i okolnosti".

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S obzirom na vremenski odmak i ono što mi se stavlja na teret, smatram da su provedene mjere i postupci bili nepotrebno prerigorozni, poručio je Dekanić u priopćenju, komentirajući svoj jednomjesečni boravak u istražnom zatvoru, odakle je izašao 14. travnja.

PUSTILI GA NA SLOBODU Damir Dekanić izašao iz pritvora

"Želim prije svega zahvaliti onom dijelu medija koji su o navedenim događanjima korektno izvještavali te najaviti pokretanje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća za u potpunosti izmišljene događaje i okolnosti koje su objavljivali te koji su nedozvoljenim pritiscima htjeli usmjeriti poduzimanje mjera i daljnji tijek postupanja nadležnih tijela", kaže Dekanić.

Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kroz provedbu započetih i planiranje budućih projekata sa ciljem razvoja naše županije i boljitka života svih njezinih stanovnika, ustvrdio je Dekanić.

UKUPNO IH JE SEDAM Slučaj Dekanić širi krakove: Pokrenut disciplinski postupak protiv još četvero policajca

Također napominje kako se na posao u županiju vratio u ponedjeljak, 17. travnja, nastavivši s redovnim radnim aktivnostima vezanima uz dužnost vukovarsko-srijemskog župana, na koju je izabran 2021. godine.

Dekanić i još četvero okrivljenika Uskok tereti za kaznena djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti vezano uz prometnu nesreću u kojoj je Dekanić sudjelovao 17. travnja prošle godine u Cerni na županjskom području.

Uskok i policija sumnjiče Dekanića da je 17. travnja 2022. poslije ponoći upravljao županijskim službenim automobilom te je u Cerni pod utjecajem alkohola (1,4 promila) neprilagođenom brzinom od 87,9 kilometara na sat sletio izvan kolnika i udario u prednji kraj automobila 47-godišnjakinje, parkiranog ispred njezine kuće, a zatim i u ogradu kuće.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zelena mamba 24.04.2023.

    On i dalje radi kao župan ? Judi moji , jeli to moguće ? To nije normalno kaj si vladajuća sekta dopušta . Božinović bu sad rekel , pa to je u redu .

  • Luna777 24.04.2023.

    Ne možeš vjerovati da će on biti i nadalje župan. Nakon svih gluposti što je napravio, nakon svih zakona koje je prekršio. Pa to može biti samo kod nas!!! Da imaš obraza dao bi ostavku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare