To je to što me zanima!

Deset metaka za Jozu Čabraju! U KBC-u Split leže i on i njegov nesuđeni 'egzekutor' Jale (33)

Čabraja nije nosio pancirku, ali ipak je treći put preživio propucavanje, a Mario Boljat Pajkić imao je pancirku, ali se vjerojatno u tučnjavi "otkačio" čičak. To je otvorilo prostor za streljiva. Pogođen je u srce, prsa...
Vidi originalni članak

Nakon što je splitska policija privela dvojicu uključenih u pravi revolveraški obračun u Kaštelima, u kojem je 36-godišnji boksač Mario Boljat Pajkić poginuo, a dvojica su teško ranjena, polako se otkriva pozadina cijelog sukoba te detalji o događaju koji je šokirao Kaštelane u nedjelju kasno navečer.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
A najnevjerojatniji podatak u cijeloj ovoj kriminalističkoj priči jest da je Jozo Čabraja (29) preživio i treće propucavanje, ovaj put je pogođen s desetak streljiva! Prema našim informacijama, u bolnici je i nije životno ugrožen, a u KBC-u Split je smješten i njegov nesuđeni egzekutor: Jakov Šimić (33) zvani Jale pogođen je jednim metkom u slabine te je i njegovo stanje stabilno.

Šimića je policija prijavila zbog kaznenog djela teškog ubojstva Marija Boljata (36) zvanog Pajkić, koji je u nedjelju navečer oko 23 sata ubijen u Kaštel Kambelovcu. Iako je Boljat, koji je bio u treningu (bavio se godinama boksom) nosio pancirku, za razliku od Čabraje koji nije imao nikakvu zaštitu, pogodila su ga tri metka i na mjestu usmrtila!

Kako neslužbeno doznajemo nakon što je obavljen očevid na mjestu obračuna, kada su tragovi “fiksirani”, Boljatu se u tučnjavi koja je prethodila potezanju oružja pancirka koja i nije bila prevelika djelomično odvojila, otvorivši prostor za streljiva. “Čičak” kojim je zaštita bila fiksirana na torzu Boljata je popustio, tako da su ga meci pogodili u leđa prostrijelivši pluća, srce, vitalne organe...

Cijeli sukob je započeo nešto ranije na – plaži. Tu je došlo do fizičkog razračunavanja između Boljata, Čabraje te najmanje još jedne osobe na njihovoj strani (iako još uvijek nije službeno osumnjičen, I. B. se dovodi u vezu s cijelim događajem), dok su na drugoj bili Šimić, M. Š. (35), J. Š. (30) – iako imaju isto prezime nisu braća – te T. V. (40), koji je trenutačno nedostupan policiji.

U toj tučnjavi je Boljat zadobio ozljede glave, točnije potiljka, za sada neutvrđenim predmetom, zbog čega su 35-godišnjak i pet godina mlađi pajdaš privedeni, zbog sudjelovanja u tučnjavi. Zasad naime iz policije nisu išli s težom kvalifikacijom, no još se cijeli slučaj istražuje, kao i slučaj izgorjelog BMW-a u vlasništvu Joze Čabraje, koji je planuo u noći na utorak.

U slučaju nedjeljne pucnjave u Kaštel Kambelovcu nije pronađeno oružje, niti jedno, navodno su svi uključeni pobacali pištolje u more prije dolaska policije - na širem području obračuna je pronađeno najmanje 20 čahura! Neslužbeno, Boljat je pogođen sa streljivom kalibra 9 mm. O motivima još uvijek spekuliraju i istražitelji, no gotovo je sigurno riječ o ranijim sukobima dvije skupine pa je tako Boljat ubijen “iz bezobzirne osvete”, stav je policije i tužiteljstva.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • JusticeLeague 17.06.2020.

    zašto ga spašavaju, zar doktori ne čitaju novine ?

  • 17.06.2020.

    Filipa za ministra policije

  • penzić 17.06.2020.

    ovaj čabraja izgleda uvjek nevin nadrlja nekrije se od nikog vozi taxi nenosi pancirku a oni pucaju po čoviku

Komentiraj...
Vidi sve komentare